Ексклюзиви
четвер, 17 травня 2018 09:00

11 людей загинули у потрійному зіткненні

11 людей загинули у потрійному зіткненні
Під час потрійного зіткнення у Кривому Розі восьмеро пасажирів маршрутки загинули на місці. Ще троє — померли в лікарні. Фото - 1kr.ua

"На місце аварії родичі загиблих почали приїжджати. Крик стояв страшний. Дочка побачила свою маму, не могли відтягнути від тіла. Їй медики дали заспокійливе. Посадили на траву. Там, бідна, дивилася скляними очима та тільки повторювала: "Мамочко", - каже Руслана Струбчевська із Кривого Рогу на Дніпропетровщині.

Там місяць тому, 17 квітня, сталася масштабна аварія. На перехресті вул. Металургів і Героїв АТО 67-річний Олександр Волков за кермом Mazda протаранив маршрутне таксі Mercedes-Sprinter. Від удару маршрутку відкинуло на зустрічну смугу, де вона в лоб зіткнулася із автобусом.

Восьмеро пасажирів маршрутки загинули на місці. Ще троє — померли в лікарні. Більшість із них — працівники металургійного комбінату "Арселорміттал Кривий Ріг". Волкова взяли під варту без права на заставу. Він помер у слідчому ізоляторі 5 травня.

"Чоловік мав онкологічне захворювання. Після аварії знаходився під конвоєм в лікарні через поганий стан здоров'я та отримані травми. 2 травня медики дозволили перевести чоловіка до слідчого ізолятора. Наступного дня його стан погіршився. За день він помер від гострої серцевої недостатності за висновками експертів", - розповів кореспондентові Gazeta.ua Юрій Маслак, помічник заступника Міністра юстиції.

Того ранку Волков поспішав на автовокзал разом із сином 16-річним Олександром. Світлофори були вимкнуті. Через дерева він не помітив маршрутку, що їхала по головній дорозі.

Рішення про закриття справи, у зв'язку зі смертю підозрюваного, поки що не прийнято.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зайцева не отримає реальний термін - мати загиблого

Ця аварія — це наслідок збігу обставин. Якби не було другого зіткнення — не було б таких трагічних наслідків, говорить Владислав Антонов, засновник інтернет-порталу dtp.kiev.ua.

"Мікроавтобус набагато важчий за легковик. І якби не було ще лобового зіткнення з автобусом, люди б не загинули та не скалічилися так масово. Звісно, вина водія легковика тут очевидна — він мав знизити швидкість. Врахувати знаки приоритету на перехресті та переконатися у безпеці руху. Щоб не було таких порушень і таких аварій — потрібно ставити у містах системи відеофіксації. Щоб водії розуміли, що кожен їхній рух видно", - сказав Антонов.

34 605 автомобільних аварій сталися в Україні з початку року. 555 людей загинули, 5445 отримали травми. Найбільше зіткнень — у Києві та на Харківщині. Серед основних причин ДТП — поганий стан доріг, порушення правил руху, водіння напідпитку.

Зараз ви читаєте новину «11 людей загинули у потрійному зіткненні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути