Ексклюзиви
понеділок, 31 жовтня 2011 13:44

11 людей загинули в США через сильні снігопади

11 людей загинули в США через сильні снігопади

Щонайменше 11 людей стали жертвами сильних снігопадів, що обрушилися в минулі вихідні на північний схід США. Більше трьох мільйонів будинків від Меріленда до Массачусетсу відрізані від електропостачання, ремонтні роботи займуть кілька днів.

Чотири американця загинули в результаті двох різних ДТП, які сталися на обмерзлій дорозі у Філадельфії. У Темпле (штат Пенсільванія) 84-річного чоловіка на смерть придавила снігова брила, що впала. Також в автомобільних аваріях на дорогах Колчестера (штат Коннектикут), Нью-Йорка і Нью-Джерсі загинули двоє чоловіків і жінка. Житель Спрінгфілда (штат Массачусетс) помер в заметіль, торкнувшись захисного поручня лінії електропередач. Інші стали жертвами падіння дерев, що не витримали полою.

ВВС зазначає, що в деяких районах штату Массачусетс випало понад 68 см опадів у вигляді снігу. Надзвичайний стан оголошено в Нью-Джерсі, Коннектикуті, Массачусетсі та частини Нью-Йорка. До речі, в Нью-Йорку встановлено новий рекорд: у Центральному парку випало 25 см снігу.

Метеоролог Національної служби погоди в Пенсільванії Джон Лакорте заявив, що останній раз такий снігопад вирував у США в 1972 році.

"Це дуже, дуже незвично для кінця жовтня. Ця сніжна буря має всі ознаки хуртовини середини зими - nor'easter (ураган, який проноситься по північно-східній частині США)", - зазначив синоптик.

За словами метеоролога Білла Сімпсона, нормальна для цієї пори року температура повітря "може встановитися до середини наступного тижня".

"Ця буря зовсім не означає, що зима в США буде жахливою і дуже холодною, адже ми не можемо зробити висновків, дивлячись лише на два дні ...", - зазначив Сімпсон.

Інтенсивні снігопади почалися на північному сході США вранці в суботу, 29 жовтня, до вечора покрили більшу частину регіону.

Мокрий сніг налипав на ще не опале листя дерев, гілки відламувалися і падали на дороги, автомобілі та лінії електропередач. Опинилися знеструмленими цілі райони міст, траси і світлофори, що призвело до сотень ДТП.

Негода призвела до збоїв в повітряному і залізничному сполученні регіону. За минулу добу були скасовані або перенесені сотні авіарейсів. В ході найбільш активної фази сніжної бурі влада штатів прийняла рішення припинити всі вильоти літаків. Цей сніжний буран увійде в історію як найбільш сильний, що обрушився на регіон у жовтні.

Снігопад призвів на вихідних до багатогодинних затримок авіарейсів у Філадельфії, Нью-Йорку і Нью-Арку, скасовано близько тисячі рейсів. До теперішнього часу робота аеропортів поступово відновлюється, а за даними метеослужб, циклон зійде нанівець протягом кількох годин.


Зараз ви читаєте новину «11 людей загинули в США через сильні снігопади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути