Ексклюзиви
вівторок, 19 квітня 2011 18:59

Міліція затримала усіх посібників Бойчука: у побитих рибалок беруть свідчення

 Міліція затримала усіх посібників Бойчука: у побитих рибалок беруть свідчення

Прокуратура порушила карну справу проти голови Заставнівської РДА Михайла Бойчука у вівторок, 19 квітня.

Кримінальна справа проти голови була порушена за ознаками складу злочину передбаченого за ч.3 ст.365, ч.2 ст.127 КК України, його рідного брата, зятя та двох охоронців приватних ставків за ст.27, ч.3 ст.365 та ч.2 ст.127 КК України (погроза вбивства, катування і завдання тяжких тілесних ушкоджень).

Як стало відомо БукІнфо, після порушення кримінальної справи було одразу затримано охоронців, зятя та рідного брата голови Заставнівської РДА. Самого Бойчука не арештували, бо він надав медичні довідки про свою інвалідність.

Рибалки, яких у суботу було побито у Чернівецькій області, наразі перебувають у правоохоронних органах Чернівців і дають додаткові свідчення.

Нагадаємо, голова райдержадміністрації 16 квітня, перевищуючи свої службові повноваження, спільно із зазначеними особами близько 22 години через здійснення без дозволу риболовлі в ставку побили чотирьох рибалок, шляхом нанесення їм побоїв ударами ногами, гумовими кийками, дерев'яними битами та прикладом рушниці по всьому тілу, при цьому приковували потерпілих наручниками до бетонної електричної опори.

Нам наступний день депутат М. Бойчук написав заяву в обласну прокуратуру та УМВС України в Чернівецькій області, у які звертав увагу правоохоронних органів на те, що протягом останніх 14 років є інвалідом 3 групи (відсутність правої ноги), і його фізичні можливості не дозволяють учинити те, в чому його звинувачують.

Водночас глава Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв назвав заяву партії "Батьківщина" про побиття рибалок на Буковині інформаційною маніпуляцією для відвернення уваги суспільства від факту затримання "бютівського" активіста, голови одного з чернівецьких ринків за отримання хабара. Однак згодом зробив подання на звільнення голови Заставнівської райдержадміністрації: "У зв'язку з незабезпеченням дотримання прав і свобод громадян на території району Михайлом Бойчуком, що призвело до значного негативного суспільного резонансу ".

Пізніше глава  райдержадміністрації  подав у відставку та назвав повідомлення про свою участь у побитті рибалок спланованою провокацією.

Як повідомив Gazeta.ua "регіонал" Володимир Рибак, у Партії регіонів створили внутрішньо-партійну групу, яка розслідуватиме побиття людей у Чернівецькій області.

Зараз ви читаєте новину « Міліція затримала усіх посібників Бойчука: у побитих рибалок беруть свідчення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути