Ексклюзиви
середа, 16 березня 2011 20:08

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Японію від ядерної катастрофи відділяє кілька годин

 Японію від ядерної катастрофи відділяє кілька годин

Європа очікує, що Японія на порозі справжнього апокаліпсису, причому, через кілька годин. Єврокомісар з енергетики Гюнтер Оттінгер заявив, виступаючи перед Європарламентом, що ситуація на японській АЕС "Фукусіма-1" вийшла з-під контролю.

За його словами , вже в найближчі години в Японії можуть статися катастрофічні події, які загрожують життю людей на острові. На АЕС відмовили системи охолодження, і "ми зараз знаходимося між катастрофою і дуже великою катастрофою", доповів єврокомісар, пожалівшись при цьому, що з Японії надходить дуже мало інформації.

За розпорядженням прем'єр-міністра Японії Наото Кана у всіх районах країни будуть проводитись вимірювання рівня радіації, а населенню надаватися точна інформація про ситуацію в зв'язку в аварією на АЕС "Фукусіма-1".

Глава МАГАТЕ, японець за національністю Юкія Амано назвав ситуацію "дуже серйозною" і сказав, що найближчим часом відвідає Японію, щоб отримати інформацію про реактори на атомній електростанції з перших рук. Амано підтвердив дані про пошкодження активних зон трьох ядерних реакторів на АЕС "Фукусіма-1".

Тим часом, багато країн заявили про евакуацію своїх громадян з Японії. В той час українці в Токіо вже кілька днів сидять на валізах і чекають евакуації.

. На відміну від японців, вони добре знають, що таке аварія на атомній станції, тому хочуть якнайшвидше залишити країну. Японці ж лишаються спокійними: вони відмінно знайомі із землетрусами, але практично не мають поняття, що таке радіоактивне зараження.

Зараз ви читаєте новину « Японію від ядерної катастрофи відділяє кілька годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути