неділя, 24 липня 2011 13:57

Спецтема: Бійня у Норвегії

Норвезький терорист, який вбив 97 людей, тренувався на комп'ютерній "стрілялці"

Норвезький терорист, який вбив 97 людей, тренувався на комп'ютерній "стрілялці"

Норвезький терорист Андерс Брейвік придбав зброю і боєприпаси для своїх злочинів законним шляхом ще 2010 року. Вже тоді він планував свій теракт і готувався до нього за допомогою комп'ютерних ігор.

Про це він розповів в докладному щоденнику, що отримав назву "Декларація незалежності Європи 2083", який був опублікований в інтернеті всього за кілька годин до подвійного теракту.

Дозвіл на купівлю самозарядного карабіна "Ругер Міні-14" Брейвік отримав ще у вересні 2010 року, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на норвезькі ЗМІ.

"Метою використання в заяві я зазначив "полювання на оленів", хоча і дуже хотілося написати правду - "страта культурних марксистів і мультикультуралістських зрадників категорії А і Б" просто, щоб подивитися реакцію", - написав Брейвік в "Декларації незалежності".

Терорист також повідомляє, що придбати зброю за законом було складно, але йому допомогло тривале членство в одному з пістолетних клубів Осло. У січні 2011 року Брейнвік подав заяву на ліцензію на напівавтоматичний пістолет "Глок-17" і незабаром її отримав.

У своїх щоденниках Брейнвік також повідомляє про те, що під час підготовки до війни проти "мультикультуралізму і культурного марксизму" він багато грав у комп'ютерні ігри. За допомогою всіляких симуляторів Брейнвік відточував свою бойову майстерність, пише Kotaku.

"Щойно купив Modern Warfare 2, гру ... Це, можливо, найкращий військовий симулятор і одна з крутих ігор цього року. Я представляю MW2 великою частиною своїх тренувань ... Особливо вражає гра для декількох користувачів. Можна більш-менш повно симулювати реальні операції", - написав він у щоденнику.

Брейвік також вважає, що подібні ігри - відмінний спосіб зберегти стрілецькі навики.

"Симуляція за допомогою ігор Call of Duty, Modern Warfare - хороша альтернатива, але вам також потрібно практикуватися і зі справжніми гвинтівками (з оптичним прицілом), якщо це можливо", - звертається Брейнвік до своїх можливих послідовників.

У "Декларації незалежності" Брейнвік підкреслює, що загрозу його країні станвлять не тільки мусульмани, але й мультикультуралісти, а також "культурні марксисти", які виступають за політкоректність.

Поліція офіційно не підтверджувала, що щоденники, підписані ім'ям нікого Бервік, написані саме терористом. Однак маніфест містить численні згадки цього імені Брейнвіка, його зріст, вагу, місце народження, політичні погляди, його прихильність грі World of Warcraft. "Ендрю Бервік" може бути англійською вимовою норвезького імені терориста.

Зараз 32-річний Брейнвік перебуває в камері попереднього ув'язнення після подвійного теракту, який забрав життя 97 осіб. Поліція шукає його спільника, про якого в тому числі повідомляли і підлітки з молодіжного табору на острові Утой. Сам Брейнвік в неділю в черговий раз заявив поліцейським, що він діяв сам.

Зараз ви читаєте новину «Норвезький терорист, який вбив 97 людей, тренувався на комп'ютерній "стрілялці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути