Ексклюзиви
середа, 13 квітня 2011 14:02

Лукашенко: "Теракт в мінському метро розкритий"

Лукашенко: "Теракт в мінському метро розкритий"

Теракт в мінському метро розкрито, заявив президент Білорусії Олександр Лукашенко.

"Сьогодні о 5.00 злочин було розкрито. Вони дали свої свідчення ", - сказав Лукашенко на оперативній доповіді за підсумками розслідування.

"Головне - ми знаємо, хто і як зробив", - додав він, повідомляє РИА "Новости".

"Я виключно вдячний співробітникам КДБ, нашій міліції, співробітникам прокуратури, всім силовим структурам за проведену роботу", - зазначив президент.

За його словами, "слідчі, експерти опрацювали величезний масив аудіо-і відеоматеріалів, і що особливо радує - вирахували цих негідників".

Крім того, відзначив Лукашенко, "проведена колосальна робота, окреме спасибі співробітникам МНС, лікарям швидкої допомоги, лікарям, які борються за життя людей". "Спасибі людям. Ми отримали тисячі сигналів, які будуть вивчатися", - сказав глава держави, пише Інтерфакс-Україна.

Тим часом Лукашенко заявив, що "МВС продовжить посилений режим несення служби". "Ми не повинні розслаблятися, зачистка повинна бути проведена в усіх напрямках", - підкреслив президент.

Президент закликав всіх "винести уроки з цієї трагедії, уроки повинні бути вилучені не тільки силовими структурами, але і вертикаллю влади, простими людьми".

Лукашенко доручив слідчій групі з розкриття теракту "в максимально короткі терміни завершити процесуальні заходи і направити справу до суду".

"Винні мають понести найсуворіше покарання", - підкреслив глава держави.

Він також доручив Комітету держбезпеки протягом місяця завершити роботу з виявлення зброї і вибухових речовин, що незаконно зберігаються.

"Ті, у кого ви знайдете незареєстровану зброю, вибухівку - у "чорних","білих"копачів - всіх за грати", - заявив Лукашенко.

Він доручив міністерству оборони завершити протягом двох тижнів ревізію складів із зброєю і боєприпасами.

"Я вимагаю від вас наведення порядку", - заявив Лукашенко.

Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що затримані виконавці теракту в мінському метро зізналися у скоєнні вибухів на День незалежності (3 липня 2008 року - ред.) і раніше у Вітебську.

Раніше представник білоруської генпрокуратури Андрій Швед заявляв, що один з двох затриманих за підозрою в причетності до вибуху в метро Мінська є ймовірним виконавцем теракту.

В результаті теракту в Мінську загинули 12 людей, ще 149 - постраждали. Людей оперували всю ніч. Як відомо, бомба спрацювала на станції "Жовтнева" напередодні у вечірню годину пік. 13 квітня в Мінську оголошено Днем жалоби.

За попередніми даними, потужність фугасу, могла досягати п'яти-семи кілограмів у тротиловому еквіваленті. Пристрій був начинений вражаючими елементами. Слідчі не виключили, що бомба знаходилася під однією з лавок на станції. У замкнутому просторі метро детонація виявилося настільки сильною, що в спотворених вагонах майже не залишилося цілих вікон і дверей. Вирвані і розкидані клубками стрічки ескалаторів і зірвані зі стін рекламні щити і панелі.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко: "Теракт в мінському метро розкритий"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути