середа, 13 квітня 2011 11:24

Затримали ймовірного виконавця теракту в Мінську

Затримали ймовірного виконавця теракту в Мінську

Один з двох затриманих за підозрою в причетності до вибуху в метро Мінська є ймовірним виконавцем теракту, повідомив заступник генерального прокурора Білорусі Андрій Швед журналістам у середу, 13 квітня.

"Це підтверджується і його власними свідченнями, і записом камер зовнішнього спостереження", - сказав Швед, пише РИА "Новости".

За його словами, обидва підозрюваних - жителі обласних центрів.

Обидва затриманих є громадянами Білорусі, уродженцями одного з обласних центрів, "вони вже давно знайомі", повідомив представник прокуратури. Згідно відеозапису в мінському метро, "з великою часткою ймовірності можна припустити, що один із затриманих є виконавцем" - це чоловік 1986 року народження, раніше не судимий, вказав Швед.

Відеозапис в даний час не опубліковано, але про його зміст було відомо зі слів анонімного джерела: за його даними, відео спростувало натяк КДБ на "кавказький слід" у теракті, пише Newsru.

Про те, що потрапило на камери, розповів і Андрій Швед: "Сам відеоролик підготували співробітники антитерору КДБ, в ньому чітко недвозначно простежується послідовність трагічних подій. На відеозаписі чітко видно, як підозрюваний прибуває на станцію "Купаловську", спускається на "Жовтневу" і знаходиться на пероні, залишає сумку на лавці і йде звідти, маніпулюючи в кишені куртки, після чого стався вибух".

Зараз ви читаєте новину «Затримали ймовірного виконавця теракту в Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути