вівторок, 15 березня 2011 11:12

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

На "Фукусіма" стався черговий вибух, людей закликали залишити зону

На "Фукусіма" стався черговий вибух, людей закликали залишити зону

Вибух, що стався вранці у вівторок на четвертому реакторі АЕС "Фукусіма-1", був аналогічним водневим вибухам на реакторах № 1 і № 3, повідомляє японська телекомпанія "Ен-Ейч-Кей" з посиланням на главу кабінету міністрів Юкіо Едано.

За даними телекомпанії, реактор не працював після землетрусу, однак водень виділявся завдяки тому, що паливо виробляє його разом з власним теплом.

Раніше повідомлялося, що в четвертому блоці атомної електростанції "Фукусіма-1" спалахнула пожежа, в результаті чого стався викид радіації високої концентрації.

Влада префектури Ібаракі, розташованої на південь від аварійної АЕС "Фукусіма", заявила у свою чергу про зниження рівня радіації.

Зокрема, повідомляється, що радіаційний фон в місті Кітаібаракі приблизно за 70 км від АЕС "Фукусіма" до 13:00 за місцевим часом (06:00 за Києвом) знизився до 962 нанозіверта на годину (1 зіверт = 102 рентгена) з 3,5 тис. нЗв в 8:10 за місцевим часом (01:10 за Києвом), говориться в прес-релізі адміністрації.

"Рівень радіації вище нормального, але він становить лише одну десяту випромінювання при рентгенографії і не несе небезпеки для здоров'я", - повідомляється в документі.

Прем'єр-міністр Японії Наото Кан заявив у вівторок, що небезпека подальшого зростання радіаційного випромінювання на пошкодженій АЕС збільшується. Він закликав людей залишити зону навколо станції в радіусі 30 км.

АЕС у префектурі Фукусіма отримали пошкодження в результаті землетрусу, що обрушився на Японію 11 березня.

За останніми даними, загинули або вважаються зниклими безвісти понад 6 тис. осіб. Про це свідчать оновлені дані Національного поліцейського управління країни .

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що у префектурі Сайтама, що входить у конгломерат Великого Токіо, зафіксовано рівень радіації, перевищений у 40 разів.

Зараз ви читаєте новину «На "Фукусіма" стався черговий вибух, людей закликали залишити зону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути