вівторок, 15 березня 2011 08:21

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Інвестори запанікували: Японська економіка продовжує стрімке падіння

Інвестори запанікували: Японська економіка продовжує стрімке падіння

Японський фондовий індекс Nikkei 225 втратив до другої половини дня вівторка близько 12,4% після заяви прем'єра країни Наото Кана про значний витік радіації з пошкодженої АЕС на північному сході країни.

Розростання масштабів ядерної кризи змушує інвесторів з великим песимізмом оцінювати економічні наслідки землетрусу і цунамі в Японії. Багато експертів вважають, події в Японії можуть вплинути на світові ринки набагато більше, ніж очікувалося.

На відміну від понеділка, коли росли акції будівельних компаній, які мають отримати замовлення на відновлення зруйнованих об'єктів, у вівторок падають акції всіх 225 компаній, що входять у розрахунок індексу. Найбільших втрат зазнають електроенергетичні компанії.

"Ми докладаємо всіх зусиль до того, щоб запобігти поширенню витоку", - сказав прем'єр, зазначивши, що як і раніше є велика ймовірність подальшого витоку радіоактивного матеріалу.

Кан заявив, що через підвищення рівня радіації людям рекомендовано покинути зону в радіусі 20 км від атомної електростанції "Фукусіма-1", де раніше у вівторок стався третій вибух.

Рівень радіації в районі пошкодженої в результаті вибуху станції "Фукусіма-1" значно перевищений, повідомила телекомпанія Ен-Ейч-Кей.

У першій половині дня, до виступу прем'єра зниження Nikkei становило 6,5%, напередодні індекс також втратив більше 6%.

Курс ієни залишається відносно стабільним.

Зараз ви читаєте новину «Інвестори запанікували: Японська економіка продовжує стрімке падіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути