середа, 13 червня 2012 10:58

Шиїтів продовжують жорстоко вбивати в Іраку: жертвами терористів стали 62 людини
7

Один з вибухових пристроїв було закладено в автомобіль, яким керував терористом-смертник
Фото: Фото: Reuters
Теракт був здійснений поряд з рестораном, популярним у місцевих поліцейських
Жертвами вибухів стали шиїтські паломники
На місцях трагедії зараз продовжують працювати рятувальні служби
Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за вибухи

Щонайменше 44 людини загинули в результаті серії вибухів, що прогриміли в середу в Іраку. П'ять бомб вибухнули в столиці країни - Багдаді. У чотирьох випадках на повітря злетіли заміновані автомобілі. Ще два вибухові пристрої спрацювали в місті Хілла на півдні Іраку. Крім того, вибухи прогриміли в інших містах. Було скоєно два озброєні напади.

Разом з тим, як повідомляє "Інтерфакс", жертвами вибухів стали 62 людини.

У Багдаді загинули не менше 18 осіб. Жертвами вибухів стали шиїтські паломники, які зібралися, щоб відзначити річницю загибелі шиїтського імама Муси аль-Кадима, правнука пророка Мухаммеда.

У Хіллі один з вибухових пристроїв було закладено в автомобіль, яким керував терористом-смертник. Теракт був здійснений поряд з рестораном, популярним у місцевих поліцейських. Як мінімум 22 людей загинули, 38 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кривавий день в Іраку - загинули близько сотні осіб

Ще два заміновані автомобілі злетіли в повітря в місті Баладі, також населеному переважно шиїтами. Жертвами цього теракту стали четверо людей.

На місцях трагедії зараз продовжують працювати рятувальні служби. Поліція вже почала розслідування обставин інциденту.

Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за вибухи. На території країни активно діють бойовики радикального угруповання "Каїда аль-джихад в Іраку", атаки яких спрямовані проти шиїтів, військовослужбовців і поліцейських.

Зазначимо, що теракти не є чимось незвичайним для Іраку. Однак нинішні напади, судячи з усього, можна вважати одними з найбільших актів насильства в країні за останні місяці.

Раніше в січні поточного року в Багдаді пролунав потужний вибух, в результаті якого загинули 28 осіб. 20 березня - в дев'яту річницю вторгнення військ США та їхніх союзників в Ірак - по всій країні прогриміло 14 вибухів, в результаті яких загинули близько 40 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іраку терорист-смертник убив 25 людей і поранив більше 70

Через місяць - у квітні - серія вибухів бомб по всій країні забрала життя 36 чоловік.

Експертам ці теракти нагадали громадянську війну, яка йшла в Іраку в 2006-2007 роках. Вони відзначали, що вибухи влаштовують шиїтські і сунітські екстремісти, які ведуть боротьбу за владу.

У травні в трьох містах Іраку - Фаллуджі, Рамаді та Багдаді - в результаті серії бомбових атак, спрямованих проти сил безпеки, було вбито принаймні п'ять осіб. Багато хто отримав поранення.

Зараз ви читаєте новину «Шиїтів продовжують жорстоко вбивати в Іраку: жертвами терористів стали 62 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути