середа, 30 грудня 2009 13:04

В Іраку серія вибухів забрала життя щонайменше 18 людей

В Іраку серія вибухів забрала життя щонайменше 18 людей
У середу, 30 грудня, терористи-смертники привели в дію два вибухові пристрої в іракському місті Рамаді. У результаті, за даними місцевих медиків, загинули 18 людей, ще 35 - поранено.

Спочатку ЗМІ повідомили, що жертвою терактів став губернатор провінції Анбар Касій Мухаммед. Проте пізніше його представник оголосив, що політик поранений, але живий.

Обидва вибухи пролунали в середу вранці в місті Рамаді в 100 кілометрах на захід від Багдада. Приблизно о 09:30 за місцевим часом (07:30 за Києвом) біля контрольно-пропускного пункту в районі урядових будівель в центрі міста підірвався смертник, який перебував в автомобілі.

Через півгодини також біля урядової будівлі пролунав другий вибух - цього разу смертник підірвав себе в 200 метрах від конвою губернатора Кассіма Мухаммеда, котрий проїжджав поруч.

США завершили 30 червня виведення своїх бойових частин з Багдада та інших іракських міст згідно з угодою, що передбачає повне виведення американських військ з Іраку до кінця 2011 року.

У містах Іраку, зокрема, в Багдаді, залишилися тільки небойові частини американської армії. В їх завдання входить навчання іракських сил безпеки і надання їм експертного сприяння.

Основна частина американського контингенту, що нараховує зараз більш ніж 130 тисяч військовослужбовців, зосереджена на декількох базах за межами великих міст.

Нагадаємо, за останні півроку в Іраку було скоєно три великі теракти. 8 грудня терористи підірвали заміновані автомобілі біля будинків Технологічного університету, міністерства внутрішніх справ, міністерства праці та поблизу великого ринку в центрі іракської столиці. В результаті вибухів загинули 127 людей, близько 450 осіб отримали поранення.

У жовтні в результаті масштабного теракту, здійсненого двома смертниками в Багдаді, загинули 155 осіб, а понад 700 людей отримали поранення. У серпні 2009 року іракське відділення Аль-Каїди здійснило серію вибухів біля будинків міністерств фінансів, оборони та закордонних справ у Багдаді, в результаті яких загинули більш ніж 100 осіб, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В Іраку серія вибухів забрала життя щонайменше 18 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути