четвер, 09 червня 2011 17:20

Фірма сина Януковича нацькувала "бритоголових" на мешканців: міліція лише спостерігала
16

Фото: ФОТО: Тетяна ЗАРОВНА

8 червня сталася сутичка між мешканцями будинку № 48-а по вулиці Університетській в Донецьку і бритоголовими, які обнесли парканом двір по сусідству з готелем "Дружба".

Невідомі спортсмени захопили прибудинкову територію і почали знищення дитячого майданчика із зеленою зоною в центрі Донецька.

"Ми намагалися перешкодити ставити паркан. Тому що будівельники не показали нам жодного документа, який дозволяє це будівництво. У присутності міліції нас хапали за руки - за ноги, били та ображали ", - розповіла Gazeta.ua одна з постраждалих жінок - пенсіонерка Ганна Іванівна.

Місцеві жителі дізналися, що на місці їхнього двору і колишнього готелю "Дружба", яку сьогодні розбирають, виникне 24-поверхова будівля з підземним паркінгом на 200 місць. При цьому не затверджений проект будівництва, а його затвердження законним чином неможливо, так як будівництво порушить масу норм.

Зведення висотки за 5 - 10 м від панельних хрущовок може призвести до їх руйнування. Також будуть порушені норми інсоляції та норми аеродинамічної тіні. Мешканці впевнені, що у разі зведення багатоповерхівки вони можуть учадіти, так як буде виключена можливість безпечної експлуатації водонагрівних колонок.

"Біля нашого будинку кілька років тому вже поставили одну висотку, через це у деяких мешканців виникли проблеми з газовими колонками. Коли немає вітру, коли сильний вітер, коли похмуро або йде дощ, фахівці з Міськгазу не радять нам користуватися колонками ", - продовжила пенсіонерка.

ФОТО: У Донецьку сина Януковича порівняли з биком

"Був на місці захоплення представник фірми МАКО, який показав документи, і назвався директором капітального будівництва корпорації МАКО. Він взяв на себе відповідальність за те, що відбувається, - розповів донецький правозахисник Костянтин Лавров з організації "Громадянська сила". Він був присутній під час конфлікту.

"Ця людина навіть сказала, що ті хлопці, які у мене на очах били жінок, проводять охоронну роботу заради встановлення паркану на прибудинковій території".

Власником будівельної компанії МАКО є Олександр Янукович, старший син Президента. На сьогодні не існує жодних дозвільних документів ні на будівництво, ні на підготовчі роботи, стверджує Лавров.

"У них є тільки видане і підписане мером Донецька Лук'янченком рішення про передачу в оренду території. Сама оренда не дає права знищувати дерева та дитячі майданчики ", - повідомив Лавров.

За його словами, замість того, щоб захищати громадян, з боку працівників міліції були спроби затримати мешканців.

"На місці бійки були працівники Ворошиловського райвідділу міліції, так само був присутній сам начальник донецької міліції Віктор Дубовик. І мене самого намагалися затримати, щоб я не заважав цим бикам в спортивній формі орудувати на дитячому майданчику ", - сказав Лавров.

Чотири мешканця двору вважають себе жертвами вчорашньої бійки. Як стверджує правозахисник, вони написали заяви в міліцію і вже пройшли експертизу, яка зафіксувала вивихи, садна і забиті місця.

Постраждалі створили сайт. На ньому розміщені посилання на відео захоплення двору 8 червня, в якому взяли участь невідомі бритоголові та донецькі міліціонери:

http://www.youtube.com/watch?v=WzR17pklq8c

http://www.youtube.com/watch?v=s3vaX-vrRXc

http://www.youtube.com/watch?v=KMzNbs-Oh_0

http://www.youtube.com/watch?v=T2NbPaS492A

Зараз ви читаєте новину «Фірма сина Януковича нацькувала "бритоголових" на мешканців: міліція лише спостерігала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути