Ексклюзиви
вівторок, 15 березня 2011 12:37

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

На японський берег вимило 2 000 трупів, 20 тисяч шукають
22

Фото: Фото: Reuters

У прибережній зоні префектури Міягі в понеділок знайшли близько 2 тис. тіл загиблих.

Тисячу трупів вимило на берег на півострові Ойіка, ще приблизно стільки ж знайшли в місті Мінамісанріку, де влада не могла зв'язатися з половиною 20-тисячного населення.

До цього влада Японії офіційно підтверджувала загибель 1597 осіб. Зниклими безвісти значилась 1481 людина. Префектура Міягі просить допомоги у інших регіонів в кремації тіл.

Японське агентство туризму повідомляє, що невідоме місцезнаходження приблизно 2,5 тис. туристів, які в день землетрусу повинні були знаходитися у постраждалих районах, пише GZT.RU.

Загальна кількість евакуйованих жителів постраждалих префектур склала 450 тис. Вони розміщені в тимчасових центрах для біженців. Воду та продукти їм постачають на військових вертольотах.

Між тим, оновлені дані Національного поліцейського управління країни свідчать про те, що в результаті серії землетрусів у Японії та наступного цунамі загинули або вважаються зниклими безвісти понад 6 тис. осіб.

Напередодні правоохоронні органи Японії повідомляли, що загинули або пропали безвісти понад 5 тис. людей.

Варто зазначити, що досі в число зниклих безвісти не включені жителі деяких префектур, де пошукові роботи почалися лише в понеділок.

Так, у місті Мінамісаніріку досі невідома доля 9 тис. місцевих жителів. Раніше підтвердилися сумні припущення про те, що щонайменше 1 тис. жителів міста загинули, повідомляє РБК.

Не менш важка ситуація в місті Оцучі в префектурі Іваті, де безвісти пропали близько 8 тис. осіб.

У всіх постраждалих районах тривають рятувальні операції. Прибуває до Японії і допомога з-за кордону.

Зазначимо, за даними японської префектури Міягі, кількість жертв землетрусів і цунамі тільки в цьому регіоні перевищить 10 тис. осіб.

Раніше повідомлялося, що число загиблих або зниклих безвісти в результаті землетрусу в Японії може перевищувати 1,8 тис. осіб.

Нагадаємо, в Японії 11 березня сталась серія потужних підземних поштовхів. Епіцентр підземних поштовхів розташовувався поблизу східного узбережжя головного японського острова Хонсю, за 130 км на схід від м. Сендай, 373 км на північний схід від столиці Токіо. Після цього на узбережжя країни обрушилося цунамі. Хвиля цунамі пройшла близько 10 км від узбережжя вглиб країни. Крім того, в Японії сталось і декілька потужних повторних підземних поштовхів.

Землетруси призвели 12 березня до вибуху на атомній електростанції в префектурі Фукусіма і до витоку радіації на підприємстві. В межах 30 км від АЕС була оголошена евакуація. Сьогодні влада Японії заявили відразу про два вибухи водню на третьому реакторі атомної електростанції АЕС у префектурі Фукусіма.

Зараз ви читаєте новину «На японський берег вимило 2 000 трупів, 20 тисяч шукають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути