понеділок, 11 грудня 2017 05:03

Визнана королева еротичного пін-апу лікувалася від гострої шизофренії
18

Автор: Pinterest
  Бетті Пейдж
Бетті Пейдж

11 грудня 2008 року близькі відключили апарат життєзабезпечення найвідомішої американської еротичної моделі 50-х років Бетті Пейдж. Вона лежала в комі після серцевого нападу, який трапився на початку місяця. Визнана королева пін-апу і зірка Playboy прожила на світі 85 років.

Поховали Пейдж у Каліфорнії, поруч із могилою Мерілін Монро. На прощальній церемонії було багато наменитостей, у тому числі і Г'ю Гефнер. Пізніше Г'ю також поховають у декількох метрах від могили Монро.

Бетті Пейдж зазнала гонінь з боку моралістів, 20-річне поневіряння рідною Америкою, перипетії в особистому житті і довгі роки лікування від шизофренії у психлікарні. У еротичній індустрії вона пропрацювала 7 років, однак стала легендою, міфом, культурним явищем, яке живе понад півстоліття. А її синяво-чорне волосся, блакитні очі і фірмова зачіска досі продовжують формувати імідж багатьох брюнеток.

Як виглядала визнана королева пін-апу, дивіться у фотодобірці Gazeta.ua

Бетті Пейдж
Фото: Pinterest
Бетті Пейдж
Бетті Пейдж
Бетті Пейдж
Бетті Пейдж

Бетті Пейдж народилася в багатодітній небагатій родині у містечку Нешвілл, штат Теннессі, США. Виховувалася в інтернаті. Після повернення з притулку зазнала сексуальних домагань із боку батька. Її мати розлучилася з чоловіком лише після того, як з'ясувалося, що він регулярно ґвалтував й інших своїх дітей.

Бетті добре вчилася і мріяла стати педагогом. Однак реальна кар'єра Пейдж почалася з гарячих знімків у стилі пін-ап, які для неї зробив поліцейський і фотограф-любитель Джеррі Тіббс. Експеримент виявився настільки вдалим, що фото облетіли всю Америку. Незабаром Пейдж стала однією з перших "подружок журналу Playboy" - її фотографія в стилі ню прикрашала центральний розворот січневого випуску журналу 1955 року. Тоді ж їй присвоїли титул "королеви пін-апу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пишнотіла Хільда стала зіркою пін-апу

Краса і чарівність не стали запорукою щасливого сімейного життя: двічі вона виходила заміж за Біллі Ніла. Обидва рази розлучалася, шлюб був недовгостроковим. "У мене були трохи інші плани на життя - я хотіла вступити до університету. Але мама сказала, що знайти люблячого чоловіка набагато важливіше, ніж отримати непотрібний диплом". Чоловік бив її. Бетті також була заміжня за Армандом Уолтерсоном, який був молодший за неї на 12 років. Був і ще один шлюб - з батьком трьох дітей Гаррі Ліром. Бетті зіткнулася з неприйняттям з боку дітей і колишньої дружини Ліра. Кілька років безуспішних спроб налагодити сімейний побут - і Бетті опинилася в психіатричній лікарні. Втомлена від постійної уваги з боку громадськості і невдач у особистому житті, Пейдж вранці 1957 року вийшла з номера готелю, в якому жила, і більше не повернулася. Чим займалася протягом 20 років, невідомо.

Про неї згадали 1979-го, коли в пресі з"явилася інформація, що зірка пін-апу потрапила до психіатричної лікарні. 13 років вона лікувалася від гострої шизофренії. Ефект був короткостроковим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секс-символ Голлівуду помер за 4 місяці до народження єдиного сина

1992 року Бетті Пейдж повернулася справжньою зіркою, в черговий пік своєї популярності. Перебуваючи на лікуванні, вона не підозрювала, що в 90-х світ захлеснула хвиля пін-ап-манії, і що її ім'я знову у всіх на слуху.

Старий товариш Пейдж Гефнер допоміг їй налагодити власний бізнес. Гральні карти, комікси, футболки, рекламу знову заполонили відомі фотографії Бетті Пейдж.

Вона не хотіла давати інтерв'ю і забороняла себе фотографувати, бажала залишитися в пам'яті людей молодою і красивою. За оцінками журналу Esquire 2010 року Бетті Пейдж увійшла до десятки найбільш високооплачуваних зірок шоу-бізнесу, які пішли з життя, на рівні з Мерилін Монро і Елвісом Преслі. Дітей у Пейдж не лишилося.

Зараз ви читаєте новину «Визнана королева еротичного пін-апу лікувалася від гострої шизофренії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути