Ексклюзиви
пʼятниця, 11 серпня 2017 10:03

Ванга помилилася з датою своєї смерті
10

Ванга помилилася із датою своєї смерті
Фото: epitafii
Ванга
Ванга із чоловіком Дімітром Гуштеровим
Пам'ятник Ванзі в Рупіте, Болгарія
Вважається, що Ванга передбачила поразку Гітлеру і смерть Сталіну

11 серпня 1996 року померла болгарська ясновидиця Ванга. Непроста доля, незвичайні здібності, всесвітня популярність, натовпи відвідувачів створили навколо сліпої баби Ванги багато легенд. Частина з них - вигадки і махінації на імені відомої віщунки.

Автор: epitafii
  Суперечки про те, ким була Ванга - шахрайкою або ясновидицею, - ведуться досі
Суперечки про те, ким була Ванга - шахрайкою або ясновидицею, - ведуться досі

Народження. Вангелія Пандєва Дімітрова (в заміжжі Гуштерова) народилася 31 січня 1911 року в Струміце, на території сучасної Республіки Македонія, в сім'ї бідних селян.

Дівчинка була настільки слабкою, що батьки два місяці не давали їй імені. Думали, що донька не виживе.

З початком Першої світової батька Ванги мобілізували в болгарську армію. Мати померла, коли Ванзі було 4 роки. Дівчинка росла в сусідки. Повернувшись після війни, овдовілий батько повторно одружився, пише Calend. ru

Автор: uznayvse
  Юна Ванга
Юна Ванга

Ванга осліпла. Коли 12-річна Вангелія була в полі, піднялася страшна буря, вітер підняв її і відніс вбік. Дівчинку знайшли, вона була страшенно налякана, а очі виявилися засипаними піском.

Зір почав пропадати, лікування не допомагало.

У місті Скоплє їй зробили дві невдалі операції. Третю провели в Белграді, але була потрібна велика сума грошей. Доки її шукали, лікування проводили неналежним чином. Крім того, для відновлення зору необхідний був спокій і гарне харчування. У бідній сім'ї працювали всі від малого до великого, і винятків не зробили навіть для хворої дівчинки

Ванга втрачала зір. 1925-го її помістили в Будинок сліпих у сербському Земуні. Протягом трьох років вона разом із іншими незрячими дівчатами вчилася в'язати, шити і куховарити. Вивчила абетку для сліпих і навчилася грати на роялі. У 18 років Ванга познайомилася зі сліпим юнаком на ім'я Дімітр. Молодий чоловік із забезпеченої сім'ї зробив Ванзі пропозицію. Але при пологах чергової дитини померла її мачуха. Батькові була потрібна допомога старшої доньки. Ванга повернулася в рідну домівку в Струмицю, щоб вести господарство і доглядати за малолітніми братами і сестрою.

За 4 роки після події зір у Ванги повністю зник.

1940-го на 54-му році життя помер батько Ванги. Сама вона сильно застудилася, дивом вижила. Тоді Вангелія впала в тривалий транс, а за рік раптом заговорила чужим голосом і передбачила, що в квітні почнеться війна.

Дар ясновидіння.

Вважають, що ясновидицею Вангу визнали після того, як 6 квітня 1941 року почалося бомбардування Белграда, і на землю Югославії ступив чобіт німецького солдата. У Ванги було видіння якогось "вершника", вона майже рік не спала. Під час війни чутки про провісницю ширилися, до неї потягнулися не лише місцеві селяни, а й солдати окупаційної болгарської армії

З абсолютною точністю Ванга говорила селянам, де знайти загублену худобу. Слава про ясновидіння Ванги швидко рознеслася по околицях, до її двору почали стікатися натовпи людей. Зверталися за порадою в різноманітних ситуаціях. Незабаром Ванга прославилася як хороший народний лікар. Зцілювала травами.

Автор: epitafii
  Ванга із чоловіком Дімітром Гуштеровим
Ванга із чоловіком Дімітром Гуштеровим

Особисте життя. Одного разу в двері будинку Ванги постукав солдат Дімітр Гуштеров і попросив назвати вбивць його брата. Віщунка відповіла: "Я скажу тобі про них, але не зараз. Ти повинен мені пообіцяти, що не мститимешся, адже це і не потрібно. Ти доживеш до того дня, коли на власні очі побачиш їхню кончину". У травні 1942 року вони повінчалися. Дімітр відвіз Вангу в Петрич - приблизно за 200 км від Софії.

41-річний чоловік Ванги помер у квітні 1962-го від цирозу печінки. Останні 12 років життя був хронічним алкоголіком. За кілька років після його смерті у Ванги оселився хлопчик-сирота Димитр Вовчєв. Також у будинку провісниці виховувалася прийомна дочка Ванги - Венетта. Пізніше вона розповідала, що Ванга була їй суворою, але справедливою матір'ю, яка любила чистоту і смачно готувала, повідомляє сайт epitafii. Своїх дітей у ясновидиці не було

Пророцтва. Болгарський вчений Георгій Лозанов спостерігав за Вангою більше 25 років. Понад 7 тис. її пророцтв збулися. Він прийшов до висновку, що відсоток збігів значно вищий за випадковість. Становить близько 80%.

Вважають, що серед "влучень" Ванги - історія передбачення поразки Гітлеру. Вона сказала йому в обличчя, що той програє війну. Для підтвердження сили своїх пророцтв відправила його охоронців до будинку на іншій вулиці, де народжувала кобила і докладно описала, як виглядатиме майбутнє лоша. Все співпало в точності, і фюрер покинув Вангу оскаженілим

За півроку до смерті Сталіна вона напророкувала його кончину, за що потрапила до в'язниці, але була звільнена після того, як прогноз точно справдився.

Автор: epitafii
  Вважається, що Ванга передбачила поразку Гітлеру і смерть Сталіну
Вважається, що Ванга передбачила поразку Гітлеру і смерть Сталіну

Також Ванга передбачила замах на Джона Кеннеді 1963-го , а 1968 року - події в Чехословаччині, вбивство Роберта Кеннеді і перемогу Ніксона на виборах у США, розпад СРСР, аварію на підводному човні "Курськ" і вибух веж-близнюків у США.

Не збулися пророкування Вангелії про створення ліків від раку, про початок Світової війни 2010 року, про безлюдну Європу і про Обаму як про останнього президента Америки

Визнання. Її здібності визнані урядом Болгарії. З 1967 року Ванга була оформлена як державний службовець і отримувала зарплату. За 55 років діяльності у неї побували більше 1 млн чоловік. Фінансисти підсумували: пророчиця принесла скарбниці Болгарії $100 млн.

На власні кошти Ванга побудувала каплицю Святої Параскеви. Але відносини із церквою у неї були натягнуті. Представники православної церкви вважають, що вона була язичницею, бо визнавала реінкарнацію. Однак Ванга дотримувалася всіх церковних постів і свят, була дуже релігійною

З датою своєї смерті Ванга помилилася. Коли лікарі сказали Ванзі, що вона хвора на рак правої молочної залози, вона розсміялася. Відповіла, що я знає дату своєї смерті: вона настане через три роки. Лікуватися віщунка відмовилася. Передбачення Ванги не збулося, вона померла того ж року. Напередодні, опівночі, їй раптом стало краще, вона попросила у племінниці води, хліба, потім її викупати, а вранці повідомила, що за нею прийшли духи її померлих рідних. Деякий час вона немов говорила з ними і гладила їхні голови, а до ранку, з усмішкою на обличчі, померла.

Автор: epitafii
  Пам'ятник Ванзі в Рупіте, Болгарія
Пам'ятник Ванзі в Рупіте, Болгарія

Ясновидиця хотіла, щоб її поховали у дворі будинку, в якому вона жила останні роки, однак фонд "Ванга" вирішив поховати її в огорожі каплиці святої Параскеви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти Ванги п'ять років оскаржували заповіт

Все майно Ванга заповіла державі, не залишивши нічого рідним. 2008 року в її будинку в Петричі був відкритий музей.

Ванга про Україну. Передбачала, що Україну зруйнують дурні люди. Доки вони зможуть підтримувати інтерес натовпу до своїх порожніх слів, вони зможуть управляти нею, як захочуть. Однак мине час, і народ, який не отримав від революції нічого, крім болю і негативних змін, закличе владу до відповіді. Майбутній український лідер буде вихідцем з народу, унікальною людиною, яка віддасть усі сили і час на відновлення економіки країни і повністю перегляне принцип управління.

Починаючи з 2017 року, Україна почне відновлення, воскресіння і будівництво нової держави, в якій не буде місця вбивствам і кровній ворожнечі. Глобальний прогноз Ванги на 2017 рік для України відзначає, що приклад держави стане хрестоматійним і вбереже інші від подібного сценарію.

Ванга про Росію. Росії Ванга на 2017 рік пророкувала нову війну, яка зможе погубити багатьох. Спочатку вибухне боротьба за владу, але з часом все це переросте в боротьбу за їжу. В багатьох країнах 2017 року почнеться голодування.

Зараз ви читаєте новину «Ванга помилилася з датою своєї смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути