понеділок, 31 липня 2017 14:04

Померла одна з найвидатніших акторок XX ст.
7

Жанна Моро померла
Фото: pinterest
Жанна Моро померла
Жанна Моро померла
Жанна Моро померла
Жанна Моро померла

На 90-му році життя померла одна з найвидатніших акторок XX ст. Жанна Моро. Тіло акторки знайшли в її будинку в Парижі. Подробиці і причини смерті не повідомляють.

Про це пише Le Monde

Моро у віці 19 років вийшла на театральну сцену, проте дуже швидко вперше отримала роль у кінофільмі. За свою довгу кінокар'єру встигла знятися у майже всіх видатних кінорежисерів.

Автор: pinterest
  Жанна Моро померла
Жанна Моро померла

Серед її найвідоміших робіт - картини "Ліфт на ешафот" Луї Маля, "Ніч" Мікеланджело Антоніоні, "Процес" Орсона Веллса, "Жуль і Джим" і "Наречена була в чорному" Франсуа Трюффо, "Щоденник покоївки" Луїса Бунюеля, "Керель "Райнера Вернера Фассбіндера, "Час прощатися" Франсуа Озона, "Мадемуазель" Тоні Річардсона, "Вальсуючі" Бертрана Бліє.

Автор: pinterest
  Жанна Моро померла
Жанна Моро померла

Моро була удостоєна премії Венеційського кінофестивалю 1958 року, призу Канського кінофестивалю 1960 року за фільм "Сім днів, сім ночей". За внесок у розвиток кіно їй вручили також "Золотого лева" Венеційського кінофестивалю, нагороду Європейської академії кіномистецтва, почесну "Золоту пальмову гілку" Канського кінофестивалю, "Золотого ведмідя" Берлінського кінофестивалю.

Автор: pinterest
  Жанна Моро померла
Жанна Моро померла

Моро була двічі головою журі Канського кінофестивалю. В останні роки майже не знімалася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як жила одна з найкрасивіших жінок XX ст.

У різні періоди часу француженка була дружиною двох режисерів - Жана-Луї Рішара і Вільяма Фрідкіна. Від першого шлюбу в акторки є син - Джером Рішар, який нині відомий у Франції як яскравий художник. Саме Моро належить фраза, яка стала легендарною: "Вік не захищає вас від любові, але любов, до деякої міри, захищає вас від віку".

Автор: pinterest
  Жанна Моро померла
Жанна Моро померла
Казахський актор Володимир Толоконников помер у 75-річному віці, в Москві. Найвідоміша його роль - Поліграф Шариков з фільму Володимира Бортка "Собаче серце".
Зараз ви читаєте новину «Померла одна з найвидатніших акторок XX ст.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути