Ексклюзиви
середа, 10 травня 2017 15:06

Помер відомий російський кінокритик

Помер відомий російський кінокритик
Помер російський кінокритик та культоролог Данило Дондурей. Фото - Facebook Віталія Манського

У Ізраїлі помер відомий російський критик і культуролог Данило Дондурей. Йому було 67 років. Причини смерті не розголошують, лише кажуть, хворів останнім часом. Про це у Facebook повідомив режисер Віталій Манський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пішов з життя український кінорежисер

"Неможливо вимовити ці слова... Данило Дондурей, Даня пішов від нас! У цьому факті жорстока несправедливість життя. Я хотів би зараз нескінченно говорити про цю чисту та розумну людину, але в голові думки плутаються. З дружиною через два дні мали летіти до Дані в Ізраїль, 19 травня він мав святкувати день народження", - написав Манський.

Данило Дондурей обіймав посаду головного редактора журналу "Мистецтво кіно". Член Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті Росії. Лауреат премії "Літературної газети" і премії "Ніка" — спеціального призу Ради Академії "За внесок у кінематографічні науки, критику і освіту".

"Смерть Дондурея — якась обурлива неможлива подія. Не може такий живий розум померти. Якісь панічні думки в голові-як це, а що тепер буде з "Мистецтвом кіно", - пише Олексій Крижевський.

У Данила Дондурея залишилися дружина - Зара Абдулаєва та донька Тамара.

В Естонії помер радянсько-естонський актор Лембіт Ульфсак. Артист помер на 70-му році життя. Причина смерті не уточнюється.

Зараз ви читаєте новину «Помер відомий російський кінокритик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути