Ексклюзиви
вівторок, 26 грудня 2017 15:18

Помер композитор Володимир Шаїнський

Автор: polit.ru
 

Помер радянський композитор єврейського походження Володимир Шаїнський. Пішов з життя на 93-му році життя. Про це повідомив російський телеканал "Культура".

Син митця повідомив, що причиною смерті стало онкологічне захворювання. Нещодавно Шаїнський переніс складну операцію з видалення пухлини. З раком боровся останні 6 років.

Шаїнський відомий як автор пісень для дітей, музики для мультфільмів. Він написав пісні "Мы начинаем КВН", "Голубой вагон", "Песенка мамонтенка", "Чунга-Чанга", "Улыбка", "По секрету всему свету", "АБВГДейка" та інші. Найбільш відомий за роботою над мультфільмами про Крокодила Гену і Чебурашку.

Володимир Шаїнський народився 12 грудня 1925 року у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер автор музики до фільмів "Вбити Білла" та "Джанґо звільнений"

Навчався у Київській консерваторії гри на скрипці. Під час Другої світової війни його сім'я переїхала до Ташкента. З 1945-го навчався у Московській консерваторії ім. Чайковського на оркестровому факультеті. Паралельно сам писав музику. Тому у 1962 році вступив на композиторський факультет консерваторії у Баку.

Свої перші музичні твори - струнний квартет і симфонію - Володимир Шаїнський створив на початку 1960-х. У його творчому доробку понад 300 популярних пісень, які виконували Анна Герман, Людмила Гурченко, Едуард Хіль, Лев Лещенко, Софія Ротару, Алла Пугачова та інші.

У 46-річному віці композитор одружився вперше на 25 років молодшій Наталії. Мають сина Йосипа, який зараз із власною сім'єю живе в Ізраїлі. Друга дружина Шаїнського Світлана молодша за чоловіка на 41 рік. У них народились син В'ячеслав і донька Анна. Володимир і Світлана були у шлюбі близько 30 років.

Автор: 24smi.org
  Володимир Шаїнський з дружиною Світланою
Володимир Шаїнський з дружиною Світланою
  Володимир Шаїнський з дружиною Світланою і дітьми
Володимир Шаїнський з дружиною Світланою і дітьми

Володимир Шаїнський був нагороджений за заслуги перед Вітчизною орденом Пошани, а також орденом Дружби.

Останні роки Володимир Шаїнський жив із сім'єю у власному будинку в Сан-Дієго, США. Час від часу приїжджав виступати до Москви.

Автори деяких популярних в Росії пісень поцупили мелодії з традиційних українських композицій. Українське видання оприлюднило список російських хітів, які грішать очевидним плагіатом, проте спромоглися видати себе за оригінал.

Зараз ви читаєте новину «Помер композитор Володимир Шаїнський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути