субота, 15 травня 2021 11:44

"Після операцій завжди поверталася на службу" - зі снайперкою Ольгою Гранецькою прощатимуться у Вінниці

"Після операцій завжди поверталася на службу" - зі снайперкою Ольгою Гранецькою прощатимуться у Вінниці
Ольга Гранецька народилася в селі Юрівка Козятинського району на Вінниччині. 2007-го року підписала контракт про військову службу.З 2017-го була снайперкою-розвідницею. Фото: Facebook

16 травня у Вінниці прощатимуться зі снайперкою Ольгою Гранецькою. Мала рак щитоподібної залози. Жінці було 38 років.

"Майже рік минув відтоді, як Олі поставили діагноз. Вона пережила операції по видаленню щитоподібної залози та обох грудей. Після операцій і реабілітацій, вона завжди поверталась на службу. Дуже хотіла ще виїхати в сектор, щоб наблизити перемогу", - розповіла Gazeta.ua волонтерка Юлія Щербань.

"Крайній раз я її бачила в квітні. Оля казала, що хоче виїхати на бойове завдання. Вона не заважала на біль, вона звикла його терпіти. Вона усю себе віддала задля перемоги України. Усі хлопці, з якими вона служила, завжди дивувались її витримці і вмінням. Постійно працювала над собою, щоб у відповідний час мати змогу витримати все. Усе її життя - тихий подвиг. Ми втратили велику і світлу людину", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 років воював на Донбасі: помер доброволець "Айдару"

Ольга Гранецька народилася в селі Юрівка Козятинського району на Вінниччині. 2007-го року підписала контракт про військову службу. Була радіотелеграфісткою. 2016 року її перевели до 93-ої ОМБр "Холодний Яр". Воювала в артрозвідці. Із 2017-го входила до 131-го окремого розвідувального батальйону. Виконувала бойові завдання на посаді снайпера-розвідника. В Ольги Гранецької залишилася мати і дві сестри. Старша - Вікторія Гранецька-Стафійчук - письменниця.

Військовий Ігор Гофман, 57 років, помер 28 березня в Кам'янському на Дніпропетровщині. Мав рак горла. Раніше чоловік займався будівельним бізнесом. У серпні 2014-го добровольцем пішов на війну. Служив у 93-й бригаді. Був оборонцем Донецького ­аеропорту. 2015-го його демобілізували. За рік повернувся в армію.

Зараз ви читаєте новину «"Після операцій завжди поверталася на службу" - зі снайперкою Ольгою Гранецькою прощатимуться у Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути