вівторок, 17 жовтня 2017 19:49

Після дворічної боротьби з хворобою померла редактор видавництва "Смолоскип"

Після дворічної боротьби з хворобою померла редактор видавництва "Смолоскип"
Наталія Ксьондзик майже 10 років працювала у видавництві "Смолоскип". Підготувала до друку близько 300 книг.

Померла літературознавець, редактор видавництва "Смолоскип" 32-річна Наталія Ксьондзик. Вона мала пухлину головного мозку. Про це повідомило видавництво у Facebook.

Наталія Ксьондзик боролася із хворобою два роки. У травні 2015 року діагностували складнодоступну пухлину головного мозку. У листопаді 2016-го її прооперували в Туреччині. Після того вона ще кілька разів їздила на консультації у Туреччину і відновлювалась.

"2,5 місяці тому у Наталії поширився внутрішньочерепний тиск, що сильно відбилось на ії загальному стані (пам"ять, рухи та ін.). На жаль, поки повноцінно не вдалось вивести ії з нього - ускладнює післяопераційний стан та слабкість організму після важких ліків". - писав чоловік Наталії у липні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боєць АТО помер від запалення легень

Наталія Ксьондзик народилася і проживала в Києві. Закінчила бакалаврську та магістерську програми "Києво-Могилянської академії". Була аспіранткою НаУКМА. Під час навчання стала редакторкою видання про сучасну літературу "ЛітАкцент". Майже 10 років працювала у видавництві "Смолоскип". Підготувала до друку близько 300 книг.

"Мені Наталка дуже асоціювалася з мандрами, вона шалено любила подорожі: Карпати, інші країни. Була завжди в планах про наступні маршрути. - згадує Ірина Троскот, 36 років. - Була дуже оптимістичною, з тих людей, біля яких спокійно. З якими чудово працювати, бо точно знаєш, що все буде зроблено якнайкраще"

Поховання відбудеться 18 жовтня на Байковому кладовищі. Заупокійна служба розпочнеться о 14.45 в церкві на центральній алеї кладовища.

Художник і реставратор 54-річний Петро Архипчук помер у Луцьку.

Зараз ви читаєте новину «Після дворічної боротьби з хворобою померла редактор видавництва "Смолоскип"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути