понеділок, 12 червня 2017 17:00

Пілот планера помер у повітрі, його учениця на руках лікаря

12 червня у Рівному поховали багаторазового чемпіона України планерного спорту, пілота 50-річного Миколу Ковальчука та його ученицю 25-річну Ірину Омельчук. Обоє загинули 10 червня.

Під час ознайомлювального польоту на безмоторному планері у Миколи Ковальчува стався гострий інфаркт міокарда. Планер упав неподалік аеродрому "Воронів".

"Відповідно до лікарського свідотства, смерть в 50-річного пілота настала внаслідок гострого інфаркту міокарда, що призвело до розриву стінки серця. Як наслідок, планер став некерованим і впав. 25-річна пасажирка планера отримала травми шийного відділу хребта несумісні з життям", - каже прес-офіцер Нацполіції у Рівненській області Ольга Олійник.

Автор: ГУ НП у Рівненській області
  У пілота поанера в повітрі стався інфаркт. Чоловік помер у повітрі. Його учениця померла від отриманих травм на руках у лікаря
У пілота поанера в повітрі стався інфаркт. Чоловік помер у повітрі. Його учениця померла від отриманих травм на руках у лікаря

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син директора льонокомбінату помер в реанімації

Колеги Ковальчука помітили, що літальний апарат упав у кукурудзяне поле. Відразу покликали "швидку" та інші служби. Після падіння дівчина була ще жива, але медики не змогли її врятувати. Пілот загинув одразу.

"Побачив, що він сховався за дерева. Покликали лікаря. Потім викликали МНС, "швидку". Намагалися зробити все, що могли", - розповідає член Рівненського авіаційного спортивного клубу Роман Талащук.

Автор: Facebook
  Ірина Омельчук загинула під час ознайомлювального польоту  на безмоторному планері
Ірина Омельчук загинула під час ознайомлювального польоту на безмоторному планері

Із Миколою Ковальчуком прощалися в приміщенні автошколи, що на вулиці Курчатова. З Іриною Омельчук – у Свято-Покровському Соборі.

В авіакатастрофі поблизу аеродрому "Півці" в Чернігові загинув пілот 35-річний Богдан "Джимі", "Ганс" Хмара з міста Новогуйвинське на Житомирщині. Мобілізований у четверту хвилю. Залишилися батьки, брат, дружина та донька.

Зараз ви читаєте новину «Пілот планера помер у повітрі, його учениця на руках лікаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути