неділя, 31 березня 2024 05:30

Ньютон потерпав від булінгу

Автор: ВІКІПЕДІЯ
  Ісаак Ньютон став відомий на весь як творець класичної фізики та один із засновників числення нескінченно малих.
Ісаак Ньютон став відомий на весь як творець класичної фізики та один із засновників числення нескінченно малих.

31 березня 1727 року помер англійський науковець Ісаак Ньютон. Його поховали у Вестмінстерському абатстві в Лондоні. На момент смерті вченому було 84 роки.

Ісаак Ньютон став відомий на весь як творець класичної фізики та один із засновників обчислення нескінченно малих.

Хоча спершу життя Іссака складалося не надто успішно. Він народився в селі Вулстроп на сході Англії в родині фермера. Але батько помер ще до його народження, а мати вдруге вийшла заміж і залишила Ісаака на догляд своїй матері. Він був дуже кволою дитиною і ніхто не вірив у те, що він житиме.

Спочатку Ісаак навчався у сільській школі, а у 12 років його віддали до найближчої міської школи у Грентемі. Хлопець вчився не надто добре і можливо не прославився б на весь світ, якби не випадок, що трапився з ним у школі. Один з однолітків Ньютона побив його під час суперечки. Ісаак дуже переживав, що не може відплатити сильнішому кривднику і тоді вирішив перевершити суперника у навчанні. Завдяки наполегливості він досяг своєї мети: вчителі та директор школи прилюдно визнали його найкращим учнем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малюнки для Данте та листи Ньютона - знайшли схованку книг вартістю $3,2 млн

Коли Ньютон закінчив школу, мати спробувала залучити його до фермерської праці. Але хлопець віддавав перевагу читанню книг та конструюванню різних механізмів. Його віддали до Трініті-коледжу Кембріджського університету. Ньютон навчався безкоштовно, але паралельно виконував господарську роботу, був підсобним працівником.

1665 року Ньютон отримав ступінь бакалавра, а 1668-го - магістра. Очолив кафедру геометрії і оптики.

Він вивчав теорію руху тіл по орбітах. Сформулював закони руху і гравітації. Розрахував масу Місяця, пояснив явища припливів і відпливів. Видав працю "Математичні основи фізики".

Крім цього, Ньютон побудував перший телескоп-рефлектор і розвинув теорію кольору на основі спостережень розщеплення білого світла в спектр в оптичній призмі. Він сформулював емпіричний закон теплообміну, першим запропонував формулу розрахунку швидкості звуку в повітрі.

Після 1960 року вчений починає більше займатись теологією та філософією. Очолює монетний двір Англії.

Iсаак Ньютон ніколи не був одружений і не залишив після себе нащадків.

Ісаак Ньютон був першим в королівстві Англія, кого висвятили в лицарі за наукові заслуги. На честь вченого названо одиницю сили в міжнародній системі одиниць – Ньютон.

Зараз ви читаєте новину «Ньютон потерпав від булінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути