Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2019 13:31

Грав на бонго, малював і багато жартував - помер один із розробників атомної бомби

Автор: з відкритих джерел
  "Бога винайшли для пояснення чудес. Його вічно винаходять для пояснення тих речей, яких ми не розуміємо", - Р. Фрейнман
"Бога винайшли для пояснення чудес. Його вічно винаходять для пояснення тих речей, яких ми не розуміємо", - Р. Фрейнман
Річард Фейнман (1918-1988) - видатний американський учений, лауреат Нобелівської премії з фізики 1965 року. Його основні досягнення стосуються галузі теоретичної фізики. Він один з творців квантової електродинаміки.

У 1943-1945 роках Фейнман входив до числа розробників атомної бомби в Лос-Аламосі.

Розробив також метод інтегрування по траєкторіях в квантовій механіці і метод діаграм Фейнмана в квантової теорії поля, за допомогою яких можна пояснювати перетворення елементарних частинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В США створюють нову ядерну зброю

В кінці 1978 року з'ясувалося, що Фейнман хворий на ліпосаркому, рідкісну форму раку. Пухлину в черевному відділі видалили, але організм непоправно постраждав. Відмовила одна з нирок. Кілька повторних операцій на краще нічого не змінили; Фейнман був приречений. 15 лютого 1988 року Річард Фейнман помер.

Він був дуже не схожий на звичайних фізиків. Любив жартувати, розповідати цікаві історії. Студенти бігли на його лекції, тому що там було не тільки зрозуміло, але і цікаво. Він займався фізикою граючи.

Пропонуємо вашій увазі кілька простих істин Річарда Фейнмана, який розумів життя на квантовому рівні.

Автор: з відкритих джерел
  Коли ти молодий, то занадто багато змушує тебе переживати: що скаже мама, якщо ти поїдеш туди-то. Ти турбуєшся, намагаєшся прийняти рішення, але потім з'являється щось ще. Набагато легше просто вирішити. Ніколи не сумнівайся - ніщо не зможе змінити твого рішення
Коли ти молодий, то занадто багато змушує тебе переживати: що скаже мама, якщо ти поїдеш туди-то. Ти турбуєшся, намагаєшся прийняти рішення, але потім з'являється щось ще. Набагато легше просто вирішити. Ніколи не сумнівайся - ніщо не зможе змінити твого рішення

1. Ти не несеш відповідальності за те, чого чекають від тебе інші люди. Якщо від тебе чекають дуже багато, то це їхня помилка, а не твоя вина.

2. Ти весь час говориш собі: "Я можу це зробити, але не буду", - але це не що інше як ще один спосіб сказати, що ти не можеш.

3. Важливим є не майно, яке ми маємо, а здатність створити це майно.

4. Я пригальмував - на першому-ліпшому місці - і уважно прочитав наступне речення. У точності я його не пам'ятаю, але воно було дуже схожим на таке: "Індивідуальний член соціальної спільноти нерідко отримує інформацію з візуальних, символьних каналів". Покрутив я це речення так і сяк і нарешті перевів його на нормальну мову. Знаєте, що воно означало? "Люди читають".

5. Фізика як секс: може не давати практичних результатів, але це не привід нею не займатися.

6. Одного разу я навіть подумував про те, щоб прийняти наркотик, але злякався: я люблю думати і не хочу псувати машину, яка допомагає мені в цьому.

7. Зрозуміло, життя у кожного з нас тільки одне, і, коли ви робите всі належні помилки і починаєте розуміти, чого вам робити не слід, тут воно до кінця і підходить.

8. Мені завжди подобалося досягати успіху в тому, що у мене ніяк не мало б вийти.

9. Щоб додати до вашого життя 1 сек, вам доведеться пролетіти навколо землі 400 млн разів, але усі ці ваші сніданки у літаках скоротять вам життя набагато значніше.

10. Якщо ви вчений, квантовий фізик і не можете у двох словах пояснити п'ятирічній дитині, чим ви займаєтеся, - ви шарлатан.

11. Я завжди так роблю: влажу у що-небудь і дивлюся, як далеко там можна просунутися.

12. Фон Нейман подав мені цікаву ідею: зовсім не обов'язково бути відповідальним за той світ, у якому живеш. В результаті поради фон Неймана я розвинув дуже сильне почуття соціальної безвідповідальності. Це зробило мене щасливою людиною.

13. Що нам дійсно потрібно, так це уява, але уява у надійній гамівній сорочці.

14. Спробувати відкрити що-небудь секретне - одне з моїх хобі.

15. - Наскільки ви цінуєте життя?

- Шістдесят чотири.

- Чому ви сказали "шістдесят чотири"?

- А як, ви думаєте, можна виміряти цінність життя?

- Ні! Я маю на увазі, чому ви сказали "шістдесят чотири", а не "сімдесят три", наприклад?

- Якби я сказав "сімдесят три", ви задали б мені те саме запитання!

Tic Tak, Kinder Surprise (Chocolate), Raffaello, Nutella - усе це творіння Ferrero. Мікеле Ферреро створив найприбутковішу шоколадну імперію у світі. Статки бізнесмена оцінювали у $26,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Грав на бонго, малював і багато жартував - помер один із розробників атомної бомби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути