Ексклюзиви
середа, 30 січня 2019 05:55

В США створюють нову ядерну зброю

В США створюють нову ядерну зброю
США створюють ядерну зброю для боротьби з Росією. Фото: ТСН

В рамках нової ядерної стратегії Сполучених Штатів на підприємстві Pantax в штаті Техас почалося виробництво нових ядерних боєголовок малої потужності W76-2 для оснащення ними міжконтинентальних балістичних ракет на стратегічних атомних підводних човнах

Перша партія нових боєголовок вже надійде в ВМС США у вересні поточного року. При цьому кількість боєголовок не розкривається, повідомляє Національне управління з ядерної безпеки США.

"Управління працює над тим, щоб оснастити ВМС необхідною для оперативних можливостей початковою кількістю боєголовок W76-2 до кінця 2019 фінансового року", - повідомили у відомстві.

Новими боєголовками потужністю 5-6 кілотонн, що становить третину від потужності, скинутої на Хіросіму американської бомби, буде переоснащено тільки частина міжконтинентальних балістичних ракет Trident II (D5), що стоять на озброєнні підводних човнів атомного ракетного базування (ПЧАРБ) класу "Огайо" ВМС США .

За словами представників ВМС, проведення пов'язаних з цим ядерних випробувань не буде потрібно, оскільки нова ядерна зброя створюється на основі термоядерної боєголовки W76, яку винайшли в 70-80-ті роки минулого століття. Потужність цієї боєголовки становить 100 кілотонн. В даний час нею оснащені всі балістичні ракети Trident II (D5).

Пентагон також планує створення малопотужних ядерних боєголовок для крилатих ракет морського базування, які будуть встановлюватися на ударних підводних човнах і надводних кораблях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напруженість між Україною і Росією буде посилюватися в районі Чорного і Азовського морів - нацрозвідка США

Раніше в США заявили, що в перебігу декількох тижнів Сирію повністю звільнять від терористів екстремістської організації "Ісламська держава".

Зараз ви читаєте новину «В США створюють нову ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути