Ексклюзиви
вівторок, 14 серпня 2018 12:54

"Був наймолодшим у команді": помер зірка телегри "Що? Де? Коли?"

12 серпня в Ізраїлі помер 48-річний чемпіон інтелектуального телеклубу "Що? Де? Коли?" Михайло Басс. Причиною смерті стало онкологічне захворювання.

Чоловік мав гостру форму лейкозу і лікувався в одній з ізраїльських клінік, передає ТАСС.

  Михайло Басс переміг на чемпіонаті світу з гри "Що? Де? Коли?" у 2002 році в складі команди Олександра Друзя  Фото: архів Артур Ляндзберг
Михайло Басс переміг на чемпіонаті світу з гри "Що? Де? Коли?" у 2002 році в складі команди Олександра Друзя Фото: архів Артур Ляндзберг

"Він мужньо боровся з хворобою, вражаючи нас всіх своєю силою духу, вірою і оптимізмом", - написав директор еколого-біологічного центру Артур Ляндзберг.

Михайло Басс відомий як учасник телевізійної гри "Що? Де? Коли?". Дебютував в 1990 році в команді Олексія Блінова і заслужив титул "Безсмертного члена клубу". У 2002 році в складі команди Олександра Друзя переміг на чемпіонаті світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український письменник помер у ніч на Маковія

За спеціальністю був біологом, співробітником еколого-біологічного центру "Крестовский остров" при Санкт-Петербурзькому міському Палаці творчості юних.

"Михайло Басс наймолодший в нашій команді, не можу повірити, не можу пробачити собі, що не знайшла часу побачитися за цей місяць, коли Міша лікувався в Ізраїлі", – написала колега, учасниця клубу "Що? Де? Коли?" Ірина Ганділян.

Про дату і місце похорону поки не повідомляється.

12 серпня стало відомо про смерть російського актора Анатолія Узденського. Він помер на 67-му році життя під час відпустки.

Зараз ви читаєте новину «"Був наймолодшим у команді": помер зірка телегри "Що? Де? Коли?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути