вівторок, 14 серпня 2018 11:47

Український письменник помер у ніч на Маковія

У ніч з 13 на 14 серпня помер прикарпатський письменник, літературознавець, журналіст і політичний діяч Степан Пушик. Йому було 74 роки.

Про час і місце поховання родина повідомить згодом, сказав син письменника Тарас Пушик.

  скріншот з Facebook
скріншот з Facebook

Степан Григорович народився та жив на Івано-Франківщині. Він - автор поетичних та прозових збірок, фольклорних записів, книжок для дітей, літературознавчих та краєзнавчих праць. Оригінальні вибрані твори вийшли в 6 томах (7 книгах), у 7 окремих збірках видано записи народних казок, пісень, українських тостів, приповідок. Понад 150 віршів Пушика покладено на музику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працював попри хворобу: помер народний артист України

За свою літературну діяльність нагороджений преміями імень Тараса Шевченка, Василя Стефаника, Павла Чубинського, Мирослава Ірчана, О. Копиленка, Міжнародною літературноїю премєю імені Воляників-Швабінських Українського Вільного Університету в Нью-Йорку. Був членом українського ПЕН-клубу. Рік тому письменник отримав орден "За заслуги" ІІ ступеня.

Автор: Facebook
  Степан Пушик помер у ніч на Маковія
Степан Пушик помер у ніч на Маковія

Пушик викладав на кафедрі української літератури Прикарпатського університету ім. В.Стефаника. Досліджував міфологію слов'ян, фольклор та історію краю. Також Степан Григорович займався політичною діяльністю. Був народним депутатом першого демократичного скликання. У 1990-1994 роках входив до опозиційної Народної Ради.

У Харкові помер журналіст Віталій Булат. Коли купався на місцевому Гідропарку, у нього стався серцевий напад. "Швидка" забрала до реанімації. Медики боролися за його життя два дні.

Зараз ви читаєте новину «Український письменник помер у ніч на Маковія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути