понеділок, 07 червня 2021 15:02

"Без чаю не міг" - чим запам'ятався актор серіалу "Папік", який помер від коронавірусу

"Без чаю не міг" - чим запам'ятався актор серіалу "Папік", який помер від коронавірусу
Валерій Шептекіта на виставу налаштовувався, п'ючи гарячий чай із печивом. Фото з Facebook-сторінки Молодого театру

На 81-му році через коронавірус не стало українського актора Валерія Шептекіти.

Був народним артистом України, працював у Молодому театрі в Києві. За 40 років на сцені зіграв понад 120 ролей.

Багатьом українцям відомий за роллю друга Олександра Меркулова, на ім'я Леопольд Карлович, у серіалі "Папік". Актор Артем Мартинішин поділився з Gazeta.ua спогадами про колегу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер актор із серіалу "Папік"

"Ми дружили навіть попри те, що був на 50 років старшим за мене. Він мені довіряв, як і загалом всім молодим людям. Любив нас, казав, що за нами майбутнє. Коли ми тільки прийшли після університету, то спілкувався абсолютно на рівних. Така довіра з його боку впливала", - розповідає.

У грудні Валерій Шептекіта відсвяткував 80-річний ювілей.

"Любив писати вірші усім на всі події, а йому їх чогось ніхто не писав. Я вирішив, що це треба виправити, та привітав власним віршем. Поклали на музику з його легендарної вистави "Кайдаші". Був щасливим, як дитина. З ним комфортно працювати. Розумний актор, глибока людина, обізнаний в історії. Могли говорити на будь-які теми. Цікавився політикою, не був байдужий до того, що відбувається навколо. Вболівав за Україну. Заводився і ці розмови тривали годинами. Всі у цих дискусіях завжди перебували стільки часу, скільки він хотів. Молодих акторів, що заходили в гримерку, автоматично підключав до розмови. Виходив політично-дискусійний гармидер", - каже Мартинішин.

За його словами, у театрі до останнього вірили, що Шептекіта одужає від коронавірусу, був бойовий.

"Його життям був театр, він приходив туди за 3 години до вистави, а йшов за 2 години після неї. Сидів, пив чай і їв печиво, всіх нас пригощав. Робив це так смачно, що я навіть теж просив, хоча не люблю печиво. Якщо чайник в гримерці ламався, то це була величезна проблема для вистави. Він без чаю не міг на неї налаштуватися".

Голлівудський актор, продюсер і режисер Норман Ллойд помер 11 травня. Його вважали найстарішим актором у світі. Він пішов із життя у віці 106 років. За 80-річну кар'єру Ллойд знімався у фільмах Чарлі Чапліна й Альфреда Гічкока. Останню роль виконав у комедії "Дівчина без комплексів" 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «"Без чаю не міг" - чим запам'ятався актор серіалу "Папік", який помер від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути