Ексклюзиви
середа, 24 травня 2017 12:29

Реклама буде тільки українською мовою

Реклама буде тільки  українською мовою
Уся реклама в столиці має бути українською. Фото: language-policy

Набули чинності "Правила розміщення рекламних засобів у Києві". Відтепер у столиці вся реклама має бути українською мовою.

"Реклама, розміщена на рекламному засобі, повинна відповідати вимогам законодавства, що визначає порядок застосування мов в Україні.

Текст реклами наводити державною мовою. У випадку використання у рекламному сюжеті написів іноземною мовою вони мають супроводжуватись перекладом чи транслітерацією державною мовою рівновеликим шрифтом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найукраїнськіше місто Донеччини отримає 30 млн грн

Зареєстровані в установленому законом порядку знаки для товарів і послуг наводити в рекламі у тому вигляді, в якому їм надана правова охорона в Україні відповідно до закону", - йдеться в правилах, передає "Портал мовної політики".

Контролюватиме виконання цього рішення комісія Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами та постійна комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Верховна Рада схвалила введення обов'язкової 75% частки української мови на телебаченні. За відповідний законопроект у другому читанні проголосували 269 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Реклама буде тільки українською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути