вівторок, 15 травня 2018 12:40

Заробітчанин, якого поляк побив битою, опритомнів

Автор: Репортер
  Польща: отямився заробітчанин, якого побив поляк до напівсмерті
Польща: отямився заробітчанин, якого побив поляк до напівсмерті

Життю 52-річного жителя Тернопільщини, якого 3 травня жорстоко побили у населеному пункті Глоскув під Варшавою, не загрожує небезпека.

Чоловік отямився після успішної операції, але поки що не говорить. Реагує кивками голови на запитання. Уже сьогодні, у вівторок, до нього мають приїхати син та сестра, пише "Укрінформ".

"Зараз життю пана Миколи ніщо не загрожує: напередодні його оперували. Він опритомнів, перебуває далі на лікуванні. Лікарі ще не дають згоди на його прослуховування як свідка. Однак, як тільки це стане можливим, поліція і прокуратура зможуть взяти у нього свідчення", - повідомила консул, яка в суботу вранці відвідала потерпілого.

Консульський відділ посольства України допоміг родині потерпілого - старшому сину і сестрі - у позачерговому отриманні польської візи у консульстві РП у Луцьку.

Чоловік перебуває на лікуванні у варшавському госпіталі МВС Польщі. У п'ятницю 11 травня його стан різко погіршився. Медики повідомляють, що утворився тромб внаслідок крововилову в мозок. Стан пацієнта був критичний — він не притомнів, пише forpost.

Товариші Андрій та Руслан розповідають, що після побиття його одразу привезли до лікарні і зробили томографію, яка показала, що загрози життю немає. Українці згадують, після побиття Миколай, ще був притомним і навіть дійшов з ними до дому.

Представниця Об'єднання водних спілок пані Ґражина, де працює постраждалий українець, особисто наполягає на розслідуванні справи і вважає, що українець не заслуговував на таке. Жінка розповідає, в день нападу Миколай був вихідний і разом з друзями пішов відпочивати. Судячи з усього бійка відбулася на побутовому ґрунті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автобус із українцями потрапив у ДТП в Польщі

Побратими українця Андрій та Руслан запевняють, той хто замовив побиття Миколая знає, де вони живуть і раніше часто пропонував роботу Миколаю та завжди вітався з чоловіками при зустрічі. Причину побиття називають безглуздою - через стілець. Буцімто сталася сварка між поляком та українцем, які були обидва напідпитку біля кафе, обмінялися люб'язностями і розійшлися, а згодом компанію українців наздогнала машина з молодиками.

Троє чоловіків працюють у Глоскові в Асоціації водних товариств і займаються очищенням меліораційних ровів. Постраждалий приїхав на роботу до Польщі на початку березня.

Раніше повідомляли, що група невідомих чоловіків побила трьох українських заробітчан, коли вони вийшли з магазину. Це сталося у селі Глоскув поблизу Варшави.

Нападники накинулися на своїх жертв з бейсбольними битами. Одного з трьох українців агресори дуже сильно побили. Чоловік потрапив до лікарні з проламаним черепом та відкушеним язиком. Під час нападу у нього стався епілептичний напад.

Зараз ви читаєте новину «Заробітчанин, якого поляк побив битою, опритомнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути