Ексклюзиви
пʼятниця, 22 вересня 2017 00:16

Війна спричинила масову міграцію українських чоловіків до Італії

Війна спричинила масову міграцію українських чоловіків до Італії
Середній вік представників української спільноти в Італії сягає 44 років. Фото: svitua.

Від початку російської агресії на Донбасі в Італії кількість чоловіків з України збільшилася на 10 тис., за державною статистикою Італії.

"Це відчутно вже трохи на парафії під час роботи з молоддю. Раніше серед нас була левова частка дівчат. Нині можу стверджувати, що кількість дівчат і хлопців практично однакова. Звичайно, у загальному вимірі по Італії жінки ще переважають в українській спільноті іммігрантів, їх офіційно майже 80 відсотків", – ділиться спостереженнями семінарист Володимир Крамар із Рима, повідомляє radiosvoboda.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки грошей із Польщі надсилають заробітчани

За даними міністерства праці і соціальної політики Італії, українських чоловіків поменшало серед тих, хто у віці 15-29 років не працює і не вчиться. Загалом на півострові бездіяльних громадян України 10 тис.

Середній вік представників української спільноти в Італії сягає 44 років. Українців віком до 30 років, які легально й постійно перебувають на півострові, лише 20%. Тих, кому за 50, – удвічі більше.

Загальне число українських мігрантів в Італії упродовж останніх чотирьох років зросло від 200 до 240 тисяч осіб, йдеться у дослідженні державного інституту статистики ISTAT. За неофіційними підрахунками, вважають, що українців на Апеннінах понад півмільйона.

Зараз ви читаєте новину «Війна спричинила масову міграцію українських чоловіків до Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути