субота, 28 січня 2017 20:25

Україну накрила хвиля економічної еміграції

Україну накрила хвиля економічної еміграції

Україну накрила економічна еміграція. За даними грудневого соцопитування компанії Research & Branding Group, більше третини українців (34%) готові переїхати в іншу країну на постійне місце проживання, передають Вісті.

Серед головних причин виїзду називають пропозицію цікавої і прибуткової роботи (28%), збройний конфлікт (27%), економічні проблеми в країні (19%) і сімейні обставини (18%).
"В основному хочуть виїхати люди, які мають якісь гроші. Вони усвідомили, що в країні вже немає перспектив на краще життя і якісь зміни. На рішення виїхати впливає і негативна ситуація в банківській сфері. Оскільки у них є деякі заощадження і вони розуміють, що ситуація з банками в Україні дуже нестабільна", - кажуть фахівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземці мріють про бізнес в Україні

За словами експертів, посилився потік трудових мігрантів в країни Середньої і Східної Азії — Китай, В'єтнам і Казахстан. А також в Ізраїль. У багатьох там є друзі або родичі, хто може забезпечити житлом.

У 2016 році Департамент поліції і прикордонної охорони Естонії видав строковий вид на проживання для роботи 1030 українцям. Це 57% від загальної кількості трудових мігрантів.
Зараз ви читаєте новину «Україну накрила хвиля економічної еміграції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути