вівторок, 26 червня 2018 11:56

У Польщі судитимуть роботодавця, який кинув на вулиці українку з інсультом

У Польщі судитимуть роботодавця, який кинув на вулиці українку з інсультом
Польського бізнесмена, який не надав допомогу хворій українці, яка в нього працювала, судитимуть

У Польщі судитимуть місцевого бізнесмена, який не надав допомогу хворій українці, яка працювала в нього.

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ" із посиланням на Укрінформ.

У Польщі районна прокуратура в місті Сьрода-Велькопольська завершила слідство й передала до суду справу проти польського бізнесмена Анджея Ц., який у січні цього року не надав допомогу хворій українці Оксані К.. Жінка у нього працювала.

Підприємцю висунули 9 звинувачень.

"Обвинувальний акт направили до суду. За злочини, які інкримінують особі, загрожує ув'язнення на строк до трьох років", - поінформувала представник окружної прокуратури в Познані Магдалена Мазур-Прус.

Вона повідомила, що чоловікові пред'явили 9 звинувачень, 8 з яких стосуються того, що роботодавець не зареєстрував у системі соціального страхування Польщі 8 осіб, які не мали польського громадянства. "Усі вони були українцями", - уточнила представник прокуратури.

На початку січня в українки Оксани К. стався крововилив у мозок. Польський роботодавець, не бажаючи сплачувати її лікування і з метою уникнути відповідальності перед інспекцією праці, вирішив приховати факт, що вона в нього працювала. Тому він вивіз її в інший населений пункт, залишив на автобусній зупинці, викликавши поліцію нібито до п'яної людини.

Ця історія набула широкого резонансу в польських та українських ЗМІ. Нею зайнялися польська поліція, державна інспекція праці РП, а прокуратура ініціювала кримінальну справу за статтею про ненадання допомоги, яке призвело до смерті або тяжких наслідків, що суперечить праву про соціальне страхування працівника.

У Польщі зараз перебувають майже мільйон трудових мігрантів з України.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі судитимуть роботодавця, який кинув на вулиці українку з інсультом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути