Ексклюзиви
четвер, 04 січня 2018 09:10

Найбільше дозволів на проживання в Європі отримали українці

Найбільше дозволів на проживання в Європі отримали українці
За словами президента Європейської бізнес асоціації Томаша Фіала, найбільше дозволів на проживання у країнах Європи отримують українці. Фото: http://kontrakty.ua

Українці посіли перше місце за дозволами на проживання в країнах центральної Європи.

Про це в ефірі передачі "Фінансовий тиждень" розповів президент Європейської бізнес асоціації Томаш Фіала.

"Країни ЄС зростають дуже швидко. Україна зростає в 2-3 рази повільніше. Дуже б хотілося, щоб еміграції робочої сили не було. Тому що це найпродуктивніше населення, яке залишає країну", – говорить Томаш Фіала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава приносить заробітчан в жертву шахраям - експерти

За його словами, щоб запобігти міграції робочої сили, яка пов'язана з безвізом у країни Європейського Союзу, Україні необхідно прискорити економічне зростання і збільшити обсяг іноземних інвестицій. А повернути тих, хто виїхав, зможе розвиток демократичної системи і вільна економіка.

"Це буде сприяти припливу інвестицій. Країна стане багатою і зможе собі дозволити надавати населенню якісніші послуги", – каже Фіала.

Зменшити міграцію та повернути заробітчан додому можна за допомогою трудової міграції всередині підприємств. Коли працівники української фабрики тимчасово їдуть працювати у її філію за кордоном. Таке рішення запропонував голова управління інвестиційної політики Львівської Облдержадміністрації Роман Матис.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше дозволів на проживання в Європі отримали українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути