Ексклюзиви
неділя, 11 листопада 2018 04:16

Італієць залишив європейський бізнес і відкрив кафе в Україні
5

52-річний італієць Ауреліо Калліпарі досі не звик до нашого менталітету. Переїхали у Вінницю з Німеччини майже п'ять років тому. Відкрив з дружиною кафе "Італія".

Автор: Gazeta.ua
  Нові українці: Італієць залишив німецький бізнес і відкрив кафе в Україні
Нові українці: Італієць залишив німецький бізнес і відкрив кафе в Україні
Чоловік до сих пір не звик до нашого менталітету і страв "катастроф".

"У італійців на якомусь генетичному рівні закладена їжа, смаки. Вони дуже гарно готують і знаються на стравах. До нас на практику приходять діти, які на поварів навчаються, то скажу, що їх вчителі тільки вчать варити кашу і суп. З радянських часів в цьому плані нічого не змінилося. Студентам нічого не цікаво. А якщо ще й шефа нема на місці, кожен робить, що захоче. Нема персональної відповідальності. В Україні чомусь працюють за принципом: "І так "пайдьот", і це теж особливості менталітету. Ніхто не збирається рости кар'єрно",- говорить Gazeta.ua італієць.

Автор: Gazeta.ua
  Нові українці: Італієць залишив німецький бізнес і відкрив кафе в Україні
Нові українці: Італієць залишив німецький бізнес і відкрив кафе в Україні

Професіоналів, які люблять свою професію, дуже мало, зауважує бізнесмен.

"Коли клієнти розповідають, що їли піцу на дровах, я здивований. В Європі такі речі заборонено. Адже попіл який потрапляє в тісто, дуже шкідливий і викликає рак. Лише в стареньких селах десь як музеї, залишилися такі піцерії, каже Ауреліо. - В Україні безліч закладів з гарними фасадами, в яких подають страви - "катастрофи". Вам важливий інтер'єр. А в Європі на це не звертають уваги, а приходять на їжу. Там культура смаку понад усе".

Автор: Gazeta.ua
  Нові українці: Італієць залишив німецький бізнес і відкрив кафе в Україні
Нові українці: Італієць залишив німецький бізнес і відкрив кафе в Україні

У сфері громадського харчування дуже багато випадкових людей, яким байдужий рівень страви, її подачі, власне саме обслуговування. Люди приходять на роботу відстояти зміну і отримати гроші.

Автор: Gazeta.ua
  Нові українці: Італієць залишив німецький бізнес і відкрив кафе в Україні
Нові українці: Італієць залишив німецький бізнес і відкрив кафе в Україні

Зате дуже подобаються українські натуральні продукти. Особливо те, що можна купити на базарі домашнє м'ясо, молоко і яйця. За кордоном усе розфасовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські просили "пожертвувати" гроші на пальне - німець про життя в Україні

"Та все ж менталітет українців змінюється. Перестає бути тим радянським, який нав'язаний поколіннями, коли народ, крім своєї країни, нічого не бачив. Люди стали частіше бувати за кордоном. Тому знають, якою має бути справжня італійська їжа. Є з чим порівняти. За цих чотири роки ми відчули ці зміни. Раніше українці більше любили піцу "американську", на товстому коржі, зараз навпаки – тонку. Багато людей стали відчувати смак якісної їжі, а не просто набивають шлунок. Пам'ятаю, як дивувалися відвідувачі, коли їм мініатюрне еспресо наливав, зараз такий об'єм кави сприймають спокійно. Я розповідаю, яким має бути вино до страви. Ви всі більше солодке любите, а в Італії віддають перевагу сухому", - каже Ауреліо.

Італійський співак 33-річний Альфонсо Олівер випустив пісню про любов до львівської маршрутки. Ідея виникла рік тому, коли артист зайшов у маршрутку, вщерть заповнену пасажирами.

За чотири дні ролик набрав понад 76 тис. переглядів. Зйомки кліпу відбувалися упродовж літа у львівських маршрутках.

Зараз ви читаєте новину «Італієць залишив європейський бізнес і відкрив кафе в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути