Ексклюзиви
вівторок, 04 вересня 2018 00:15

Дослідили, як поляки ставляться до українських заробітчан

  Понад 57% працівників з України планують найближчим часом знову приїхати до Польщі на заробітки. Фото: Укринформ
Понад 57% працівників з України планують найближчим часом знову приїхати до Польщі на заробітки. Фото: Укринформ

Компанія Personnel Service дослідила ставлення поляків до українських заробітчан. У польських працівників запитали про їхнє ставлення до українських колег.

46% респондентів відповіли – "нейтрально", 30% – "позитивно", а 11% – "негативно". Найбільш негативно налаштовані до працівників з України люди у віці 55-67 років. Як наголошено у доповіді, це несподівано, оскільки півроку тому саме ця вікова група ставилася до працівників з-за східного кордону найменш негативно, пише zaxid.net.

73% анкетованих українців хочуть працювати у Польщі понад шість місяців. Подовження цього часу очікує також 66% польських роботодавців.

Понад 57% працівників з України планують найближчим часом знову приїхати до Польщі на заробітки. Таких намірів не мають 22% опитаних.

"Дані показують, що українські працівники добре почуваються у Польщі і це для них не одноразова пригода", – зазначив голова Personnel Service Кшиштоф Інґльот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поляк розповів, чому отримав українське громадянство і пішов воювати на Донбас

51% українських працівників перебувають на заробітках у Польщі від одного до трьох місяців, 28% – від трьох до шести місяців.

"Це велика проблема, бо польському роботодавцю потрібні українські працівники щонайменше на дванадцять місяців. Більшість хоче наймати на роботу на 18 і більше місяців", – зазначив Інґльот.

Він вважає позитивним введення від початку цього року нового виду дозволу на сезонну роботу. За даними Міністерства сім'ї, праці та соціальної політики, у першому півріччі 2018 року зареєстровано 157 тис. таких заяв.

Трудова міграція може стати причиною зростання цін і уповільнення темпів економічного зростання.

Сьогодні вже спостерігається значна нестача кваліфікованих кадрів. У першу чергу це пов'язано з виїздом українців у Польщу та інші країни, йдеться в інфляційному звіті Нацбанку за липень.

Зараз ви читаєте новину «Дослідили, як поляки ставляться до українських заробітчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути