Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2018 16:02

Емігрант із Данії розповів, до чого звикав в Україні

Емігрант із Данії розповів, до чого звикав в Україні
IТ-фахівець із Данії Брайан Фінк із 2012 року мешкає в Україні Фото: Обозреватель

В Україні у ІТ-спеціаліста купівельна спроможність набагато більша, ніж у людей інших професій. У той час в Європі, він буде отримувати, як і всі інші. Про це розповідає IТ-фахівець із Данії Брайан Фінк, який із 2012 року мешкає в Україні та одружений з українкою.

Він також розповів до чого довелося звикати після переїзду в Україну, передає obozrevatel.

Робочий графік

"У порівнянні з Данією тут робочий день довший і залишається мало часу для сім'ї. Через це складно організувати покупки, прибирання ... і це мінус в порівнянні з тим, що у мене було в Данії. У п'ятницю в Данії скорочений робочий день, сім'ї їдуть за покупками, щоб на вихідних провести дозвілля разом".

Один в полі воїн

"В Україні я не можу чекати допомоги від добре діючих державних установ, загальної підтримки. Це все дуже відрізняється від того, до чого я звик в Данії. Відчуваю, що багато простих речей тут здійснюються більш складніше і займають багато часу. Це призводить до висновку, що я повинен бути всюди першим. Люди менше сконцентровані на тому, щоб принести користь суспільству, і більше на тому, як вибити собі перевагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузинка розповіла, до чого найважче звикнути в Україні

Це один з факторів, які розчаровують найбільше. Це повинно змінитися для того, щоб країна змогла розвиватися. У той же самий час я зазнав багато позитивних прикладів в Україні. На побутовому рівні - у нас є жінка, яка прибирає у нас в будинку. Чого я б ніколи не зміг дозволити собі в Данії".

Рукостискання

"Вивчення нової культури - це завжди цікаво і весело. Наприклад, коли вранці приходиш в офіс, то потрібно потиснути руку всім чоловікам. І це дивно, так як в Данії так не прийнято. Чому тоді з жінками не вітаються рукостисканням? Я продовжив датську традицію: просто говорю "Привіт!", коли бачу людину. Скільки разів за день зустрічаємось, стільки і привітаюсь. На що вони здивовано відповідають: "Ти що забув, ми вже зустрічалися".

Американський підприємець Джон Сунг продав компанію Five9 з капіталізацією в $1,4 млрд. Тепер вестиме бізнес у Києві, де йому вже вдалося зібрати команду розробників.

Зараз ви читаєте новину «Емігрант із Данії розповів, до чого звикав в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути