неділя, 18 червня 2017 00:17

Експерт пояснив, чому українські заробітчани обирають Польщу

Експерт пояснив, чому українські заробітчани  обирають Польщу
94% заробітчан з України задоволені роботою в Польщі. Фото: svitua

94% заробітчан з України задоволені роботою в Польщі. Майже половина планують переїхати в країну на постійну основу.

Рівень зарплати, яка в середньому складає приблизно 2 тисячі злотих – головна мотивація працевлаштування українців у Польщі, повідомляє MonitorInfo.

"Цей відсоток ніяким чином не сфальсифікований. Ми врахували ті відповіді та реакції, які отримали від наших працівників. Результати опитування показують, що головною мотивацією для працівників, які приїжджають до нас на роботу, є вища зарплата. Заробітна платня працівників з України порівняно з 2015 роком, коли ми також проводили дослідження, зросла. Тому й зросло задоволення", - виконавчий директора агентства тимчасової праці "OTTO Work Force" Томаш Дудек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які спеціалісти потрібні за кордоном

Очікування заробітчан щодо рівня винагороди збільшилися. На польському ринку дефіцит працівників, тому роботодавці часто задовольняють їхні очікування. 94 % називають зарплатню чинником, який мотивує їхати до Польщі.

"48 відсотків працівників з України планує залишитися в Польщі на постійно. Це важливий результат нашого дослідження. Порівняно з опитуванням, проведеним наприкінці 2015 року, помітне зростання на 38 відсотків. Тобто саме настільки більше осіб декларують, що хотіли би залишитися в Польщі назавжди. Аналізували, чому так діється. Крім зарплати, на це впливає інший стандарт життя. Більшість з-тих, хто приїжджає до Польщі, мають мінімум, середню освіту. У Польщі працівники для них більші можливості розвитку. Українці, які приїхали раніше, часто запрошують сюди свої родини, дітей і оселяються".

Понад 1 млн українців, які працюють сьогодні в Польщі, сприяють економічному зростанню місцевої економіки. Її подальший розквіт неможливий без допомоги робочих рук українців.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому українські заробітчани обирають Польщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути