четвер, 25 травня 2017 13:54

Які спеціалісти потрібні за кордоном

Які спеціалісти потрібні за кордоном
Переважна більшість українців працює на сезонних фізичних роботах.Фото:ukrboard.com.ua

На Заході потрібні спеціалісти всіх спеціальностей – страхувальники, банкіри, фітнес-тренери, програмісти, біологи, хіміки, фізики-ядерники. Про це Gazeta.ua каже президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування 41-річний Василь Воскобойник.

"Наша проблема у тому, що 90 відсотків населення України не знає жодної іноземної мови. Якщо людина буде володіти не просто розмовним рівнем, а й граматикою, тільки тоді буде затребуваний наш розум", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав ідеальну зарплату для українців

Переважна більшість українців працює на сезонних фізичних роботах. Заробляють €400-500. Це ферми, сортування овочей, фруктів, робота на складах. Водії фур заробляють €1000-1300, зварювальник - €1000, будівельник - €700-800. Такі заробітки в Польщі. У Німеччині, Данії рівень зарплат там вищий удвічі.

"Аби трудові мігранти не їхали з країни, а залишались, потрібно запропонувати вдома стабільну зарплату 300-350 євро. За кордоном частину заробітку з'їдають витрати на житло та харчі. Вони дорожчі, ніж у нас", - додав Василь Воскобойник.

За статистикою, 80% заробітчан шукають сезонну або короткострокову роботу. 15% готові залишитися за кордоном і розглядають пропозиції із довгострокового працевлаштування.

Зараз ви читаєте новину «Які спеціалісти потрібні за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути