понеділок, 05 лютого 2018 14:16

Американський мільярдер продав бізнес заради переїзду в Україну

Американський мільярдер продав бізнес заради переїзду в Україну
Підприємець Джон Сунг продав компанію з капіталізацією в $1,4 млрд. Тепер буде вести бізнес в Києві. Фото: MC Today.

Американський підприємець Джон Сунг продав компанію Five9 з капіталізацією в $1,4 млрд. Тепер вестиме бізнес у Києві, де йому вже вдалося зібрати команду розробників.

Разом з українським партнером він планує розвивати стартап по автоматизації продажів і маркетингу JetBridge. Про це він розповів в інтерв'ю MC Today.

У Сан-Франциско у Сунга залишився великий будинок і друзі. Тепер йому доводиться жити на два міста, які розташовані в різних частинах Землі.

"До 2015 року я заробив достатньо грошей, щоб не дивитися на цінник у будь-якому місті світу, і для мене на перше місце вийшли такі цінності, як свобода і класні люди навколо. І якщо з друзями в США у мене повний порядок, то зі свободою справи йдуть набагато гірше", - говорить Сунг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузинка розповіла, до чого найважче звикнути в Україні

За його словами, в Києві відмінні ресторани, смачне пиво і сніг на Різдво. Крім того, підприємець зазначив свободу і різноманітність, "яких не вистачає в Каліфорнії і Західній Європі".

"Коли я вперше потрапив в цю країну, побував у Києві, Львові та Одесі — був вражений, наскільки вони відрізняються один від одного. Якщо тобі набридли київські затори, то ти можеш змотатися в Одесу полежати на пляжі або розслабитися на вихідних у Львові. Я завжди зупиняюся у Львові в одному і тому ж готелі і йду вечеряти в пивний театр "Правда", - зазначив Сунг.

Він найняв репетитора з російської мови, а поки що обходиться англійською. Незабаром планує показати нашу країну своїм друзям.

"Я хочу, щоб мої друзі повернулися в Кремнієву долину і розповіли колегам: "Ви знаєте, Джон і Міша (співзасновник JetBridge. — MC Today) возили мене по Україні, я виступив у Unit City, зустрів розумних людей — це весела країна з відмінними ресторанами. Тут немає жахливої війни і всього цього лайна, яким годують нас західні медіа", - каже Сунг.

60-річний Роберто Трані з Італії викладає італійську мову для дітей у школі селища Довге-Гірське Дрогобицького району на Львівщині. На уроки приходять понад 40 учнів з різних класів.

Зараз ви читаєте новину «Американський мільярдер продав бізнес заради переїзду в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути