понеділок, 21 серпня 2017 11:44

Американський мандрівник розповів, як 6 тижнів жив у сім'ї переселенців

Американський мандрівник розповів, як 6 тижнів жив у сім'ї переселенців
Сорокарічний Пітер Сантенелло з Сан-Франциско шість тижнів жив з сім'єю переселенців під Бердянськом. Фото: з архіву Пітера

Американський блогер Пітер Сантенелло, який подорожує Україною, на 6 тижнів поселився у переселенців з Донбасу. Чоловік вирішив випробувати себе у сільському господарстві і подивитися, як живуть люди в українських селах.

Знайти сім'ю, яка погодиться його прийняти, доручив асистентці. Потрапив до подружжя Анни і Валерія, які разом з трьома дітьми переїхали з Авдіївки до села Осипенко під Бердянськом, повідомляє kp.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Воюю проти російської пропаганди" - італійський бізнесмен написав книгу про Майдан

"У нас зупинялися багато родичів і знайомих з Донбасу, - розповідає Ганна. – Жили, доки не знаходили відповідний варіант для себе. Тому звикли, що в будинку хтось гостює. І коли нам запропонували "прихистити" американця, подиву це не викликало. Ну іноземець хоче пожити у селі, що тут такого?".

З перших днів життя в українській родині Пітер попросив залучати його до будь-якої роботи.

"Він привіз зошит, куди скрупульозно записував фрази і слова, вимовлені нами. Усе перепитував і повторював. З молодшим сином, якому 2,5 роки, дивився мультики, щоб навчитися мові. Дочка Аліса виправляла, коли він щось не так вимовляв. В їжі невибагливий, до борщу і сала особливого захоплення не відчував, але і делікатесів не вимагав, - розповідає Ганна. - Що стосується домашніх справ, то Пітер не цурався нічого. І картоплю копав, і косив бур'ян, годував кіз та гусей. Вони з чоловіком почали копати криницю, то він працював як повноцінний працівник. І вниз спускався, і відра із землею витягав. Зараз ось дочекаємося, коли привезуть кільця, щоб закінчити почате".

Усі пригоди в Україні Пітер знімав і розміщував на YouTube-каналі. Там можна побачити, як американець подорожує в плацкартному вагоні з Києва до Бердянська, купається у ванні, разом з дітьми ходить полювати на жаб і продає гарячу кукурудзу на морському узбережжі.

"Це повинен був бути веселий і легкий досвід, - говорить на відео Пітер. – Але насправді виявилося важко. Через півгодини після того, як я почав продавати, до мене підійшов хлопець і почав запитувати. Я не дуже розумів, що він говорить. Він продавав рибу та інше. Пітер зрозумів, що зайшов на "чужу" територію. Став заробляти на пляжі, який, напевно, "тримає" хтось із місцевих і отримує з цього непоганий прибуток".

Хлопець викликав шефа. А Пітеру довелося викликати по телефону Валерія, щоб той пояснив, що до чого. У результаті американцеві дали 2 години, щоб він продав свій товар і більше не з'являвся на пляжі.

"Це, безумовно, цікавий досвід, - каже мандрівник. – Можливо, я коли-небудь згадаю про нього і подумаю: "Ого, як круто було". Але продавати кукурудзу я більше не буду. У Бердянську на пляжі – так це точно. В принципі, ніде не продаватиму її".

У мережі з'явилося відео, як американець Пітер Сантенелло подорожує Україною потягом у плацкартному вагоні та ділиться враженнями у відеоблозі.

Зараз ви читаєте новину «Американський мандрівник розповів, як 6 тижнів жив у сім'ї переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути