середа, 22 березня 2017 23:45

Як дурять українців агенства з пошуку роботи за кордоном

Автор: Львівські новини
  Людей можуть відправити на уявну роботу закордоном
Людей можуть відправити на уявну роботу закордоном

Шахраї представляються посередниками чи працівниками агенств з пошуку роботиі. Беруть з людей гроші і приводять їх у компанії, де пошук роботи та оформлення документів роблять безкоштовно.

Про це розповідає активiст польської акцiї "Не плачу за працю" Микола Шишкiн. За його словами, залагодження усіх формальностей повинно бути безкоштовним. Єдина оплата, яку потрібно заплатити - € 35 за візу, - передає expres.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща спростила процедуру видачі віз

"Є закордоннi компанiї з фiлiями в Українi. Вони допомагають українцям iз роботою безплатно, бо їм потрiбнi працiвники. Та люди не вiрять, що щось може бути безкоштовним, i звертаються до посередникiв. Одного разу до нас прийшов чоловiк, щоб домовитися про роботу. Дiзнався, що ми не вимагаємо коштiв, i пiшов. Мовляв, знову шахрайство. Потiм приходжу в офiс, а вiн сидить i пiдписує папери. А поруч ще якийсь чоловiк. Виявилось, що вiн заплатив "добродiєвi" сто євро, а той привiв його сюди", - розповідає Микола Шишкiн.

Шахраї також можуть представлятися працівниками великої закордонної компанiї. Оформляють документи а роботу. Коли люди приїжджають до вiддiлення, там ніхто нічого не знає.

"Чоловік вирішив поїхати на заробітки у Польщу. Звернулися за оголошенням до посередникiв. Заплатили 500 доларiв. Після від'їзду не виходив на зв'язок місяць. Коли здзвонились, виявилось, що живе у пiдвалi. Спить на дошках. Пробував попросити матрац. Сказали: "І так поспиш". Щоб повернути гроші, змушений був працювати з на тому заводi", - розповідає Оксана Неборак, яка скористалася послугами компанiї з Кривого Рогу."

В інших випадках, людей можуть відправити за кордон на уявну роботу. Обіцяють, що там їх зустрінуть представники компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Супи наливаємо у їстівні стаканчики" - українець відкрив кафе у Польщі

"Ми з чоловiком знайшли за оголошенням у газетi місцеву фірму. - розповiдає заробiтчанка Тетяна Щеглова, - Хотiли виїхати до Фiнляндiї. Нам сказали, що пакет документiв коштуватиме лише 350 євро i буде готовий за мiсяць. Заплатили, але ніхто нічого не оформив. Знаходили відмовки. Тоді пішли забирати грошi. Нам сказали, що нiхто вам грошi не поверне. А з Фiнляндiєю взагалi не мають зв'язкiв. Запропонували оформити документи до Чехiї. Довелось погоджуватись. Прочекали пiвроку. Отримали всі документи, але з польською візою. Сказали, що це нормально"

В Празі подружжя мала зустріти жінка. Поселити i допомогти зорієнтуватися в мiстi.

"У компанії сказали, що її послуги уже проплачені. За житло потрiбно буде віддати 120 доларiв. До мiста приїхали о восьмiй ранку. Жінку прочекали до 17-тої години. Вона запросила по 200 доларiв з кожного і 300 за квартиру. Коли сказали, що такої суми не маємо, розвернулася і пішла".

Зараз ви читаєте новину «Як дурять українців агенства з пошуку роботи за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути