Ексклюзиви
понеділок, 14 травня 2012 00:30

Золоті ланцюжки радять прикривати шарфом

Опівдні 6 травня на вул. Олени Степанівни неподалік залізничного вокзалу у Львові позаду 24-річної львів'янки йшло троє чоловіків. Один із них зірвав з її шиї золотий ланцюжок. Усі троє побігли. Крики жінки почув перехожий, який виявився правоохоронцем. Наздогнав злодія з прикрасою, доставив його в райвідділ міліції. Це 21-річний львів'янин, двічі судимий за крадіжки. Його спільників шукають.

— Лише за квітень міліціонери зареєстрували 20 заяв про пограбування золотих прикрас, — каже Вікторія Івашинюта із прес-служби обласного управління міліції. — Розкриті чотири справи. Найчастіше потерпілими є жінки та п'яні чоловіки, які не поженуться за крадієм. Цуплять переважно ланцюжки. Зрідка зривають сережки, наказують зняти персні.

Злодії вишукують жертву із прикрасами, слідкують за нею. Нападають у темних провулках, парках, малолюдних місцях. Правоохоронці радять жінкам бути обережними, не гуляти в таких місцях самим. При потребі прикривати ланцюжки шарфом або взагалі знімати.

— Якщо вас пограбували — негайно телефонуйте в міліцію, — каже Вікторія Івашинюта. — Черговому скажіть точне місце злочину, прикмети нападників, і в який бік вони побігли. Поряд може чергувати патрульний автомобіль.

Прикраси крадії здають у ломбард або переплавляють.

Зараз ви читаєте новину «Золоті ланцюжки радять прикривати шарфом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути