четвер, 12 лютого 2009 17:29

Злітну смугу аеропорту продовжать на 700 метрів

978 млн грн планують витратити з держбюджету на реконструкцію злітної смуги Львівського аеропорту. Проект робіт затвердив Кабінет Міністрів. Розраховані вони на два роки.

— Аби приймати сучасні літаки, злітна смуга аеропорту повинна мати довжину 2100 метрів, — каже інженер інституту "Украеропроект" Віктор Рудий. — Окрім того, з боку вулиці Городоцької літак, що йде на посадку, має біля тридцяти перешкод — житлові будинки, лінії електропередач, рекламні щити. Тому точку приземлення треба змістити на 410 метрів. Злітну смугу продовжимо у бік вулиці Кульпарківської на 700 метрів. Покриття смуги нерівне. Його треба зняти і встановити нове.

До Євро-2012 планують збільшити і приміщення аеропорту "Львів". Нинішній корпус споруджено у 1950-х. Щогодини він може приймати до 260 пасажирів.

— Пропускна здатність зросте до 700 пасажирів на годину, — продовжує Віктор Іванович. — Буде зведено новий термінал, який пропускатиме щогодини 1000 пасажирів. Ще один, удвічі менший, аеровокзал буде тимчасовим, після Євро-2012 його використовуватимуть технічні служби аеропорту.

Зараз ви читаєте новину «Злітну смугу аеропорту продовжать на 700 метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути