Ексклюзиви
четвер, 17 вересня 2009 16:52

Заробітчани добу просиділи в аеропорту

О 16.30 у понеділок із Чернівців до італійського Неаполя вилетів позарейсовий літак "Львівських авіаліній". Доставив туди пасажирів, які добу провели в аеропорту.

13 вересня, у неділю, "Львівські авіалінії" скасували рейс "Чернівці — Неаполь". Вилетіти літак мав о 7.00. О п"ятій ранку 117 пасажирів зібралися у фойє терміналу для реєстрації. Більшість із них — заробітчани із західних областей України. Тільки тут дізналися, що рейс скасували. Турфірма "Авіаніка", яка його організувала, заборгувала "Львівським авіалініям" 1 млн 260 тис. грн. Тому всі рейси компанії-боржника скасували.

— Чого не повідомили нас раніше? — бідкалася у понеділок 29-річна Катерина Ярош із міста Рогатин Івано-Франківської області. — Я в суботу цілий день речі складала. Сюди на таксі приїхала. Мені з Неаполя ще до Сицилії добратися. А я маю гроші тільки на дорогу і тільки в євро. В Сицилії мене чоловік чекає.

Люди харчувалися канапками, які взяли собі в дорогу, печивом. Пасажирів із дітьми керівництво аеропорту поселило у готелі "Леотон" неподалік летовища.

"Авіаніка" — київська фірма. Представника туроператора у Чернівцях немає. Столичні телефони фірми мовчать.

Позарейсовий літак доставив до Неаполя і 18 пасажирів, які, через борги "Авіаніки", не змогли вилетіти до Італії зі Львова в понеділок зранку. Ним же повернулися в Україну пасажири, які придбали квитки на рейс "Неаполь — Ріміні— Чернівці". Його теж скасували.

Квиток на позарейсовий літак коштував 110 євро.

Гроші за квитки на свої скасовані рейси "Авіаніка" пасажирам не повернула.

— Ми дали доручення правоохоронцям, аби розібралися у конфлікті, — каже начальник відділу по взаємодії з правоохоронними органами Чернівецької облдержадміністрації Дмитро Олексюк.

Зараз ви читаєте новину «Заробітчани добу просиділи в аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути