четвер, 03 грудня 2009 18:32

Замовити столик на футбол коштує 100 гривень

9 грудня київське "Динамо" гратиме вирішальний матч проти іспанської "Барселони" в Лізі чемпіонів. Тиждень по тому донецький "Шахтар" матиме останній цього року матч в лізі Європи. Львівські фани резервують місця у місцевих кав"ярнях-пабах, щоби подивитися ці поєдинки. З допомогою вболівальників "ГПУ" визначила трійку найпопулярніших закладів.

У дні футбольних трансляцій вони працюють до півночі.


Паб "Архів" на вул. Фурманській.

Розташований неподалік Оперного театру. Має три зали, один для тих, хто не курить, решта два — для курців. У кожному дві "плазми".

— Справжній футбольний паб! Місце для тих, хто любить голосно повболівати, — ділиться студент "Львівської політехніки" Максим Фадєєв, 23 роки. — Дивився там матч іспанського чемпіонату. "Барселона" грала з "Реалом". Вільних місць не було. Усюди емоції, крики.

Півлітровий келих пива в "Архіві" коштує 10 грн. Є "Микулинецьке", "Львівське", "Леф". 1 л напою та порція смаженої картоплі з куркою чи рибою — 50 грн. Замовити столик обійдеться у 100 грн.

— На цю сотню потім із друзями й замовляєш пиво. Як дивлюся в "Архіві" футбол, лишаю там 50–60 гривень, — каже Фадєєв.


Ресторан готелю "Жорж" на пл. Міцкевича.

Є із десяток великих телевізорів. Зрідка заходять футболісти "Карпат"

Просторий великий зал у центрі міста. Столи на чотири особи. У дні поєдинків працівники "Жоржа" виносять на вулицю велику дошку з оголошенням про показ матчу.

— Мені подобається, що там величезний, кількаметровий у діагоналі екран. Один із найбільших у Львові. Усе добре видно. Не треба шукати на полі футболістів, як бліх у пса, — каже 26-річний Володимир Петров. — Замовляти столики у день матчу необов"язково, достатньо прийти за 15–20 хвилин до початку. Приходили великою компанією, то зсували собі кілька столів, і без проблем. Місця ж і так достатньо. Коли наші "карпатівці" грають на виїзді, сюди приходять їхні фани. П"ють дуже багато пива.

У барі пропонують "Львівське" та "Балтику". Ціна 10 грн.

— На першому матчі "Динамо" й італійського "Інтера" замовили печену картоплю з беконом і сир-фрі. Принесли великі порції. Футбольний вечір обходиться у 45–50 гривень.


Спорт-кафе "Ройал" на вул. Пасічній.

Розташований у спальному районі міста Майорівка. Зал на 20 столів. Замовлення одного коштує 100 грн.

— Там є кілька переваг. По-перше, десь із десяток великих телевізорів, розміщених уздовж стін, — розповідає Роман Чарка, 26 років. — По-друге, дешеве меню. Пиво коштує від 8–9 гривень. У барі є "Львівське", "Балтика". До пива ще є сирні палички за 15 гривень. Можна нормально подивитись футбол із товаришами за півсотні гривень із кожного.

У сусідньому залі стоять два більярдні столи. У перерві між таймами відвідувачі можуть безкоштовно зіграти у настільний футбол. Лампи в залі у вигляді м"ячів.

— Туди йдуть люди, які розуміються на футболі. Уболівальники приходять із шарфами, у футболках улюблених клубів. Тому атмосфера просто супер. Одразу можна обмінятися враженнями. Ніхто не буде скоса дивитися на тебе, коли кричиш "гол!" як навіжений. Зрідка заходять футболісти "Карпат".

Зараз ви читаєте новину «Замовити столик на футбол коштує 100 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути