понеділок, 14 травня 2012 00:15

За цифрове телебачення платити не треба

"Подзвонили мені недавно із сільради. Кажуть — їдьте в соцзабез,  здавайте документи на тюнер. Моя дружина інвалід, то нам ніби безкоштовно його мають дати. Той тюнер треба буде для якогось нового телебачення. Не знаю, чи варто його брати. У мене вдома телевізор так-сяк показує. Але боюся, що безплатним буває хіба сир в мишоловці. Спочатку дадуть, а потім скажуть платити за то телебачення. Може, то яка афера?"

Запитує 63-річний Микола Ігнатишин

зі Старосамбірського р-ну

Відповідає Галина Павлечко, 33 роки, начальник управління праці та соцзахисту населення Старосамбірської райдержадміністрації:

— В Україні працює телемережа цифрового наземного ефірного мовлення. Через звичайну антену можна дивитися у високій якості зображення та звуку понад 20 українських каналів. До 2015 року держава має повністю перейти на цифрове мовлення. Для приймання цього сигналу треба між антеною та телевізором підключити телетюнер. Згідно з постановою уряду, малозабезпечені громадяни мають право отримати його безкоштовно. Маємо інформацію, що за користування цифровим телебаченням не треба буде платити.

Інвалідам першої та другої груп, а також інвалідам війни, особам, які виховують дитину-інваліда, малозабезпеченим сім'ям до 1 липня слід написати заяву до управління праці та соціального захисту для отримання телетюнера. Треба подати копії певних документів. Неповносправним — довідки медико-соціальної експертної комісії, інвалідам війни — посвідчення,  батькам дитини-інваліда — медичний висновок та свідоцтво про народження. Телетюнери доставлять поштою, також безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «За цифрове телебачення платити не треба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути