четвер, 23 квітня 2009 18:41

Відновлена після повені дорога провалилася

650 людей із села Рижа Путильського району Чернівецької області два тижні відмежовані від сусідніх сіл через зруйновану дорогу. 2-кілометрове дорожнє полотно київська фірма "Тувал" проклала торік після липневої повені. Але навесні асфальт зійшов разом зі снігом.

— Дорогу робили неякісно, — розповідає депутат Путильської селищної ради Степан Семинюк. — Якось дивимося, а робочі лупають скалу і кладуть її під асфальт півметровим шаром. Кажемо, не робіть цього, бо то м"яка порода, толку від такої дороги не буде. Та вони зробили по-своєму. Коли були морози, все замерзло. А потепліло — провалилося. Зараз тут глибокі ями, болота й калюжі. Навіть машина не проїде. Діти до школи не ходять.

У село двічі на тиждень везуть продукти на УАЗах. У лікарню до райцентру Путила селяни ходять пішки 4 км. "Швидка" сюди не заїде.

— Там недавно листоноша йшла, її затягло в болото. Руками і ногами. Ледве врятувалася. Перед тим дитина провалилася. Ще одна жінка впала, схопила запалення легенів і померла, — каже депутат Чернівецької облради Петро Кобевко.

Восени на будівництво дороги з держбюджету витратили 1 млн 56 тис. грн.  Якщо "Укрдорякість" виявить, що її зробили недобросовісно, "Тувал" ремонтуватиме полотно власним коштом.

Зараз ви читаєте новину «Відновлена після повені дорога провалилася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути