Ексклюзиви
четвер, 25 вересня 2008 17:19

Володимира Панасенка засудили до довічного ув"язнення

19 вересня Апеляційний суд у Львівській області виніс вирок у справі  замаху на співвласника та генерального директора підприємства "Ринок "Шувар" 39-річного Романа Федишина.

Його автомобіль вибухнув 28 жовтня 2006 року на львівській вул. Чукаріна. Від поранень уламками скла померла ліцеїстка 14-річна Марія Куцинда. Дівчинка  проходила повз місце пригоди.

До судової зали бійці "Беркута" заводять 39-річного Олександра Рудого. Його вважають посередником між організатором та виконавцями замаху на Федишина. З-за ґрат за ним спостерігають старший адміністратор "Шувару" Володимир Панасенко, 49 років, та 33-річний підприємець Олександр Єгорушкін.

У залі неспокійно — на останнє судове засідання не з"явився Федишин. Суддя оголошує слухання відкритим. Федишин дозволив, аби справу розглядали без нього.

— Підсудного Володимира Панасенка засудити до довічного ув"язнення, — читає вирок суддя Олександр Яременко. — Інших двох підсудних, Олександра Рудого та Олександра Єгорушкіна — до 12 і 14 років позбавлення волі.

Панасенко зривається з місця.

— Люди добрі, я невинуватий, — говорить тремтячим голосом. — Моє сумління чисте. Я не вбивав. Та якщо комусь потрібне моє життя — забирайте.

На очі навертаються сльози. Дружина Лариса переймається: Володимир хворий на астму.

— Не знаю, де правди шукати, — зітхає жінка.

Рудий опустив очі, мовчить. Під час слідства та на суді він чотири рази змінював свідчення. У протоколах написано, що через посередника Рудого Панасенко замовив в Єгорушкіна та Машевського вбивство Федишина. Дружина Панасенка Лариса володіла 8% "Шувару", Володимир начебто хотів привласнити ринок.

— Убозівці били мене по голові та п"ятах. На столі слідчого побачив три карточки. Там було написано: "Федишин", "Бокало", "Панасенко", — пояснював на суді Рудий. — Я мав вибрати одну з них.

Під час досудового слідства Рудий заявляв, що замах для збільшення політичного рейтингу замовив Федишин. Згодом вказав на чоловіка співзасновниці "Шувару" Мирослава Бокала, 48 років. Наступним вибрав Володимира Панасенка. На суді організатором замаху називав 39-річного В"ячеслава Ананка, якого Федишин звільнив із роботи.

— Я не міг сказати цього слідчому Шаркові, бо він погрожував повішати на мене організацію замаху, — стверджував Рудий. — Вирішив дочекатися суду і розповісти правду.

Підсудний також заперечив причетність Олександра Єгорушкіна до замаху. Мовляв, його виконавцем був Олександр Машевський, 39 років. Він перебуває в розшуку.

Із зали виходять батьки загиблої дівчинки. Від коментарів відмовляються.

— Найближчим часом будемо апелювати до Верховного Суду України, — обурюється адвокат Панасенка 35-річна Наталія Крісман. — Прикро, що сотні показів свідків, які стверджували про невинуватість Панасенка, були марними. Переконана, що справжній замовник залишився на волі.

Зараз ви читаєте новину «Володимира Панасенка засудили до довічного ув"язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути