понеділок, 25 липня 2011 06:30

Водні мотоцикли їздять поміж людьми

Автор: фото: Христина Старецька
  Чоловік на водному мотоциклі катається на озері Задорожньому біля села Демня Миколаївського району. Поряд плавають човни, купаються діти
Чоловік на водному мотоциклі катається на озері Задорожньому біля села Демня Миколаївського району. Поряд плавають човни, купаються діти

— Лізти у воду страшно. Скутери ганяють туди-сюди прямо між людьми. Могли б собі десь збоку кататися й не зачіпати нікого. А вони вісьмьорки крутять там, де люди плавають. У неділю чи п'яні були, чи що. Якась сім'я взяла надувний човен, то зійшли перелякані, дитина розплакалася. Скутер кілька разів ледве на них не наїхав. Люди обурювалися, але що тут зробиш. Це ж усе мажори, — каже львів'янка Олена Шевченко, 31 рік.

На вихідних вона з чоловіком і донькою відпочивала на озері Задорожнє біля села Демня Миколаївського району. Водойму, що утворилася на території колишнього піщаного кар'єру, називають "Байкалом". Довжина її берегової лінії — 2 тис. м. Там облаштовано кілька пляжів, діє пункт прокату водних мотоциклів.

29 червня 2009 року на цьому озері скутерист збив із надувної камери двох місцевих хлопців. Один із них, 14-річний Ігор Зарицький, утопився. Винних так і не покарали. Кажуть, на скутері тоді катався високопосадовець із СБУ. На пляжі в його компанії відпочивальники бачили міліціонерів, які тоді працювали на керівних посадах.

— Про той випадок стільки говорили. І депутати, і керівництво області обіцяли з тими скутеристами розібратися, — каже Олена. — На березі Задорожнього з одного боку крутелики дачі звели. Обгородилися так, що подвір'я прямо в озеро виходять. Влада обіцяла і їх покарати. Та все без толку.

— Коли стало відомо, що до справи причетні чиновники, її передали в іншу область — для неупередженого розслідування, — коментує керівник відділу зв'язків із громадськістю обласної міліції Денис Харчук. — Ми не можемо заборонити людям кататися на скутерах — це їхня приватна власність. Інша річ, чи порушують вони при цьому правила поведінки на воді (плавати на плавзасобах біля пляжів, які відведені для купання, заборонено. — "ГПУ"). Якщо хтось має конкретні факти, коли скутеристи наражали на небезпеку відпочивальників, нехай пише відповідну заяву в міліцію. Поки що таких скарг від громадян не було.

Зараз ви читаєте новину «Водні мотоцикли їздять поміж людьми ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути