понеділок, 04 липня 2011 05:00

"Відкриваю тамбур, а вони там кохаються"

Автор: фото: Павло ПАЛАМАРЧУК
  Жителі райцентру Мостиська перед посадкою на електричку Львів–Мостиська о 17.30 у четвер, 23 червня. Пасажири називають її найгіршим приміським потягом
Жителі райцентру Мостиська перед посадкою на електричку Львів–Мостиська о 17.30 у четвер, 23 червня. Пасажири називають її найгіршим приміським потягом

— Морозиво, пиво! Усе дуже холодне! Купуємо й охолоджуємося, — кричить продавщиця у четвер о 17.30 в електричці Львів — Мостиська. Вона вирушає з львівського приміського вокзалу. Усі вагони переповнені. Усередині задуха. Пасажири охрестили її найгіршою електричкою. Кажуть, нею їздять багато п'яниць та часто бувають бійки.

У тамбурі шостого вагона десяток пасажирів.

— О, Люся вже на роботі, — говорить Марія Кудилова, 61 рік. Їздить до Львова на базар із приміського села. Продає тут городину, сир, сметану і молоко. — Минулого тижня вона з Галею побилася. То її конкурентка, теж морозиво у вагонах продає. Зчепилися так, шо мужики ледве їх розняли. Думали, чисто волосся з голови одна одної повидьоргують. Я вже не перший рік тою електричкою їжджу, то такого тут набачилася.

Дістає із великої картатої сумки пляшку з водою, надпиває.

— Одного разу їхали студенти. Ну то ж молодьож, пиво п'ють, пісні співають. Але нікому не хамили. Тут пара вийшла у тамбур. Якраз моя зупинка була. Я сумки взяла, відкриваю двері тамбура, а вони там сексом займаються. Йой, не знала, де очі свої сховати. То вже безстидники, ніякого тобі виховання.

— Та шо там секс. То хоч приємно, — долучається до розмови будівельник Андрій Мотика, 43 роки. — Тепер такі закони ввели, шо курити і пити не можна. Ми раз із хлопцями додому в Мостиську верталися. Ну, сіли собі в тамбурі, розклали пляшку, якусь закуску. Закурили по папіросі. Ну нормально ж з роботи вертаємся, цілий тиждень, як воли, на стройці вкалували. Два мєнта заходять. Хотіли нас штрафувати. Довго ми з ними спорили. А коли зупинка була і двері відкрилися, вони всю нашу випивку викинули. Штрафу не виписали, сказали, шо на другий раз так не відбудемся.

У вагоні компанія з шести розпашілих чоловіків розклала на сидіннях карти. П'ють пиво, матюкаються.

— Та побійтеся Бога, — робить зауваження сусідка. — Де так можна лихословити. Удома собі матюкайтеся, а тут громадське місце. Майте повагу.

— Бабуля, я вєтєран і мені всьо дозволено, — відповідає їй чоловік років 45 у зеленому картузі й темно-бордовій майці. — Дай рабочим відпочити.

Компанія голосно регоче. До вагона заходять патрульні міліціонери поїзда — старший лейтенант міліції Сергій Ревуцький, 27 років, та рядовий 23-річний Степан Радюк. Чоловіки миттю ховають пиво в сумки. Міліціонерам на компанію п'яних ніхто не скаржиться.

Улітку всі приміські потяги супроводжують наряди міліції. Областю щодня курсують до 300 таких поїздів.

Правоохоронці натрапляють на жінку, яка торгує у вагонах вафлями "Артек", "Гулліверами" та козинаками. Просять її сховати товар.

— Йой, люди, шо сі творить, — починає кричати та. — Уже й 50 копійок заробити не дадуть. Упирі ви. Де ж так можна над людьми знущатися.

На її захист стають пасажири. Торговка ховається за їхніми спинами і швидко переходить до іншого вагона.

— Найбільше, чим грішать пасажири, — це розпивання алкоголю і куріння у поїзді, — розповідає Сергій Ревуцький. — Як ловимо таких, то складаємо акт про адмінпорушення і відправляємо в суд. Бійки і крадіжки трапляються рідше. Буває, що пасажири хамлять одне одному, але ми швидко їх утихомирюємо.

Студент хімічного факультету університету ім. Франка 20-річний Олег щодня  їздить додому електричкою.

— Коли заборонили курити у тамбурах, думав, що жарт. Але вже разів п'ять патрулі мене ловили за цим ділом. Кожного разу відмазуюся. А одного мого колєгу зловили з цигаркою у тамбурі, то бігав на зупинці мєнтам горілку купляв. Там ціла схема працює. Продавщиця в кіоску знала, для кого пляшка. Він заплатив, а вона відставила пляшину в окремий ящик. Видно, не перший штраф отоварювала.

Провідниця 48-річна Галина Ільчишин працює на залізниці 30 років. Перевіряє наявність квитків у пасажирів мостиського напрямку.

— Та нормально зараз працювати, — говорить. — Люди стали чемніші. Колись більше "зайців" було, кричали, матюкалися. Не допомагали і рейди міліціонерів. Найбільше нервує торгівля у вагонах. Ті торговки після себе стільки сміття залишають.

Зараз ви читаєте новину «"Відкриваю тамбур, а вони там кохаються"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути